Huawei ukázal svoje prvé smart okuliare

Inteligentné okuliare Huawei Smart HER 01 a Smart MY MA 01 vznikli v spolupráci s módnou značkou Gentle Monster a disponujú integrovanými slúchadlami. Po spárovaní so smartfónom tak s nimim môžete počúvať hudbu či telefonovať.

Portfólio Huawei sa rozšírilo o nový segment smart okuliare. Huawei integroval svoje moderné technológie do kompaktných rámov. 

Model Smart MY MA 01 je inšpirovaný štvorcovým modelom z aktuálnej kolekcie Gentle Monster 2020 so zaoblenými, ale elegantnými líniami. Smart HER 01 predstavuje okrúhle slnečné okuliare Oversize s rámom v štýle mačacích očí. 

V oboch prevedeniach nechýba účinná ochrana pred UV žiarením a ponúkajú niekoľko inteligentných funkcií. 

Sú vybavené dvoma reproduktormi, pričom presné usporiadanie zvukovej komory umožňuje, aby zvuk z reproduktora bol priamo smerovaný do ucha používateľa. Technológia redukcie šumu s jednostranným duálnym mikrofónom v tenkom ráme dokáže pomocou umelej inteligencie efektívne potlačiť okolitý hluk. Jeden mikrofón zachytáva okolité zvuky a druhý zaznamenáva váš hlas.

Súčasťou balenia bude kožené puzdro s integrovanou nabíjačkou. Úplne nová technológia NFC uľahčuje nabíjanie - okuliare vložíte do puzdra a automaticky sa začnú nabíjať. Na rozdiel od štandardu Qi umožňuje NFC širší rozsah nabíjania, čím sa minimalizuje vplyv odchýlok, keď sa okuliare hýbu v púzdre.

Na jedno nabitie dokážu okuliare prehrávať hudbu či realizovať hovory nepretržite vyše 2,5 hodiny. Toto číslo sa dá dobíjaním z puzdra so vstavanpu 2200 mAh batériou zvýšiť na osem hodín.

Po pripojení k smartfónu vám okuliare napríklad automaticky pripomenú rozvrh vašich letov či vlakových spojení. Môžete prijímať a podržať telefónne hovory, prehrávať alebo pozastaviť hudbu či jednoduchým dvojitým ťuknutím na rám prebudiť hlasového asistenta. 

Odporúčanú cenu ani štart predaja zatiaľ npeoznáme, no už dnes máme potvrdené, že oficiálny predaj novinky na Slovensku nie je plánovaný. 

Zdroj: tlačová správa

 
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu