Huawei údajne zvažuje predaj dcérskej značky Honor

Podľa anonymného zdroja agentúry Reuters majú byť rokovania už blízko konca. O Honor mali prejaviť záujem firmy ako TCL či dokonca konkurenčný Xiaomi.

Agentúra Reuters prišla s novou správou, podľa ktorej Huawei rokuje s firmou Digital China. Jednania sa týkajú Honoru, ktorý chce materská spoločnosť údajne predať za 15 - 25 miliárd čínskych juanov. Do celého procesu majú byť zapojení aj ďalší záujemcovia. Správa spomína mená ako TCL či Xiaomi - najväčšieho konkurenta Huaweiu. 

Zdroje informácií zostávajú pod rúškom anonymity, pretože rozhovory mali byť dôverené. Reuters uvádza, že podľa kompetentnej osoby by mala celá dohoda skončiť úspešne a Huawei napokon Honor predá. 

Dcérska firma bola založená v roku 2013. Spočiatku fungovala ako doplnok portfólia Huawei smartfónov a neskôr sa stala nezávislou. Dnes na globálnom trhu okrem telefónov predáva aj ďalšie produkty ako hodinky, fitnes náramky, slúchadlá či notebooky. K samotnému predaju sa zatiaľ nikto zo zainteresovaných oficiálne nevyjadril. 

Zdroj: Reuters


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu