Huawei si už zaregistroval svoj OS. Má byť o 60 % rýchlejší než Android

Výrobca si ochrannú známku na operačný systém HongMeng zaregistroval ešte minulý mesiac. Momentálne má byť vo fáze testovania, ktorej sa ujali firmy Vivo a Oppo. Uvedenie sa očakáva v októbri.

Huawei stále prežíva ťažké obdobie, ktoré začalo sankciami americkej vlády. Ich cieľom bolo obmedziť obchod čínskej spoločnosti s USA kvôli podozreniam zo špionáže.

Jedna z najtvrdších rán sa viaže na licencie operačného systému Android, ktorý v USA a Európe poháňa všetky smartfóny Huaweiu. Výrobca by tak prišiel o možnosť aktualizácií a implementovania Androidu do budúcich telefónov. Viaže sa to samozrejme aj na Obchod Play, Gmail a YouTube.

Huawei pre túto situáciu už nejaký čas pripravuje vlastnú alternatívu OS s názvom HongMeng. Ochrannú známku zaregistroval ešte minulý mesiac. Prvé zariadenia by sa ho mali dočkať v októbri. Výrobca už mal do testovania zapojiť milión smartfónov.

 

Popis ochrannej známky hovorí o tom, že Huawei nový operačný systém použije v celom rade zariadení, od smartfónov cez tablety až po počítače.

HongMeng mali v Číne testovať výrobcovia Vivo a Oppo. Systém má byť údajne až o 60 % rýchlejší než Android. Rozbeh novej platformy však popri zabehnutom Androide a iOS nebude ľahký. Ako a či vôbec sa to Huaweiu podarí ukáže až čas.

Zdroj: androidheadlines.com, gsmarena.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu