Huawei: prvé smartfóny s HarmonyOS prídu na budúci rok

Čínsky výrobca uviedol novú verziu vlastného operačného systému HarmonyOS 2.0, ktorý by sme mali vidieť nielen v inteligentných televízoroch, automobiloch a hodinkách, ale aj v smartfónoch.

Pred rokom oznámil Huawei svoj vlastný systém HarmonyOS určený pre nositeľné príslušenstvo, počítače, zariadeniach internetu vecí (IoT) a v prípade potreby aj mobilné zariadenia. Produkty zaradené do ekosystému dokážu medzi sebou zdieľať informácie. 

Keďže sa situácia s embagrom zo strany vlády USA nelepší, ale naopak prehlbuje, nie je žiadnym prekvapením, že chce Huawei použiť vlastný systém v smartfónoch už v budúcom roku.

Na developerskej konferencii HDC2020 predstavil HarmonyOS 2.0, ktorý má byť ďalším krokom v mobilnom ekosystéme. Včera bola vydaná beta verzia pre inteligentné hodinky a smart televízory, SDK pre smartfóny príde v decembri tohto roka. Systém má pomôcť Huawei zbaviť sa závislosti na Androide od Googlu. 

Huawei napriek všetkých negatívam, ktoré ho v poslednom období postihli, dodal na svetový trh v prvol polroku 2020 vyše 105 miliónov smartfónov, pričom tržby dosiahli výšku 256 miliárd CNY. 

Zdroj: twitter.com/HuaweiMobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu