Huawei prinesie v druhej polovici roka chytré hodinky s meraním krvného tlaku

Zdá sa, svet chytrých hodiniek bude tento rok v znamení merania krvného tlaku. Postupne ho prinášajú viacerí výrobcovia a výnimkou nebude ani Huawei. Na jeho hodinky už vraj nebudeme čakať dlho.

Sociálna sieť Weibo je obľúbená najmä u čínskych výrobcov, ktorí na nej z času na čas zverejnia zaujímavé informácie. O najnovšie sa postaral He Gang z Huaweiu, ktorý uviedol, že v druhej polovici tohto roka predstavia svoje prvé chytré hodinky s meraním krvného tlaku. 

V Číne už mali prejsť registráciou ako zdravotné zariadenie a teraz ich vraj čakajú klinické skúšky v lekárskych inštitúciách po celej krajine. Hodinky s monitorovaním krvného tlaku by mali pomôcť odhaľovať skoré príznaky srdcových ochorení. Spoliehať by sa mali na dva druhy dát. Oficiálny názov hodiniek zatiaľ nie je známy. Špekuluje sa, že by mohlo ísť o Watch 3, ktorý by mali byť predstavené spolu so sériou smartfónov P50. 

S pripravovanými hodinkami sa spomína eSIM funkcionalita a zavedenie nového operačného systému HarmonyOS. Meranie krvného tlaku tento rok na modeloch  modeloch Galaxy Watch 3 a Galaxy Active 2 sprístupnil aj Samsung. Viac informácií sme vám priniesli v článku Ako merať krvný tlak a EKG na hodinkách Samsung Galaxy Watch 3.

Zdroj: Weibo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu