Huawei predstavil novú verziu nadstavby EMUI 11

Najnovšia verzia používateľskej nadstavby je založená na Androide 11. Okrem nových funkcií, vylepšeného dizajnu a spôsobov zabezpečenia osobných údajov prináša aj celkové zlepšenie komfortu pri používaní.

Medzi novinkami EMUI 11 výrobca uvádza vylepšený AOD (Always On Display). V nastaveniach budete mať k dispozícii množstvo úprav podľa vlastného vkusu vrátane farebných prvkov. 

Nové animácie v systéme majú používateľom pomôcť sústrediť sa na konkrétne aktivity. Z laboratórneho výskumu vraj vyplýva, že v porovnaní s klasickými animáciami tie nové výrazne znižujú pohyb zreničiek a tiež celkovú záťaž na oči a mozog.  

Aplikáciu MeeTime či spoluprácu na viacerých obrazovkách poznáme už z EMUI 10, teraz je funkcia ešte viac vylepšená. Výsledkom je jednoduchšie zdieľanie a komunikácia medzi počítačom, tabletom a smartfónom.  

Tablet môže napríklad slúžiť ako externá webkamera alebo druhá obrazovka. Dokumenty uložené na počítači môžu byť upravované na tablete, dotykovo alebo pomocou špeciálneho pera. Počas pracovného stretnutia môžete označovať jednotlivé strany prezentácie pre rýchle nájdenie dôležitých informácií a myšlienok. 

Nadstavba EMUI už v minulosti obsahovala komplexný systém ochrany dát. Na systémovej úrovni je vybavená najvyšším levelom CC EAL5+, čo je najsilnejšia komerčná ochrana operačného systému na svete. EMUI 11 prichádza s ďalšími funkciami ochrany osobných údajov. 

Pri prenose obrázkov budete môcť pred odoslaním ľahko vyčistiť súbor od všetkých citlivých  údajov, ako sú napríklad poloha, čas a podrobnosti o zariadení. Šifrovanie ochráni osobné poznámky pomocou kódu PIN alebo biometrického zámku.

Aktuálne prebieha beta testovanie EMUI 11. Medzi podporované zariadenia patrí Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro +, Mate 30, Mate 30 5G, Mate 30 Pro, Mate 30 Pro 5G, Porsche Design Mate 30 RS. Neskôr sa beta verzia rozšíri na Honor 30, Honor V30, Huawei nova 7 a ďalšie zariadenia. Pre Honor smartfóny pôjde o Magic UI 4. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu