Huawei P60 Pro – špičkový fotomobil spája technológie a štýl

Už roky patria smartfóny Huawei série P k lídrom v oblasti fotoaparátov i dizajnu. Vždy prinášali najnovšie technológie a inovácie, pre ktoré si ich používatelia obľúbili. Inak tomu nie je ani pri najnovšej vlajkovej lodi P60 Pro.

Nedávno predstavený Huawei P60 Pro dokonale odráža DNA tejto série. Kombinácia špičkového fotoaparátu, inovatívnych technológií a nadčasového dizajnu z neho robí atraktívnu novinku medzi smartfónmi.

XMAGE: Revolučný prelom v sérii P

Každá nová generácia radu P prichádza s kompletnou modernizáciou a prepracovaním optického systému fotoaparátu. Aj Huawei P60 Pro prichádza na trh s vynovenou optickou sústavou so 48 Mpix hlavným ultrasvetelným fotoaparátom Ultra Lighting vybaveným automaticky nastaviteľnou fyzickou clonou f/1,4-f/4,0, vysokopriepustnou skupinou šošoviek a snímačom RYYB SuperSensing. 

Tieto inovácie prinášajú vysoký dynamický rozsah v scénach s vyšším pomerom svetla a tmy, ako sú východ a západ slnka. P60 Pro je prvý telefón na trhu s ultra svetelným teleobjektívom. Vďaka technológii Ultra Lighting Telephoto s clonou f/2,1 a skupine objektívov Ultra Lighting Lens Group, dokáže fotoaparát zachytiť a zvýrazniť detaily svetiel aj v diaľke.

Aj počas nočných prechádzok po meste tak môžete snímať živé, realistické fotografie. Ide tiež o najväčšiu svetelnosť (f/2,1) v odvetví mobilných fotoaparátov s periskopickým teleobjektívom. 

Ďalšou technologickou zaujímavosťou pre fanúšikov nočných záberov je režim Super Moon. Táto funkcia pomáha dokonale zachytiť vzdialený Mesiac a zároveň zachovať detaily okolitých objektov. Okrem toho Huawei P60 Pro disponuje rodinou objektívov s dlhým posuvným zoomom, ktoré dokážu flexibilne ovládať zaostrovaciu vzdialenosť a dosiahnuť jasné snímky v každom režime. Od fotografovania na veľkú vzdialenosť až po makro priblíženie. Vynikajúce vlastnosti v oblasti fotografovania potvrdil aj test DXOMARK. Telefón je v súčasnosti na čele rebríčka so skóre 156 bodov.

Estetika inšpirovaná prírodou

Séria P je ikonická aj vďaka dizajnu svojich telefónov, ktorý je vždy elegantný, nadčasový, ale zároveň moderný a svieži. Huawei P60 Pro nie je výnimkou. Farba Rococo Pearl je vytvorená z prírodného minerálneho perleťového prášku, čím vzniká žiarivý a lesklý efekt, ktorý dosahuje prirodzenú štruktúru a každý kus je originál. Na svete nenájdete dva telefóny s úplne rovnakým dizajnom. Huawei P60 Pro je k dispozícii aj v čiernom farebnom variante, ktorý je nestarnúcou klasikou. 

Displej nového smartfónu je vybavený odolným sklom Kunlun Glass, ktoré oproti bežnému sklu zvyšuje odolnosť voči pádu až desaťnásobne. Adaptívny LTPO displej s vysokou obnovovacou frekvenciou 1 - 120 Hz pomáha dosiahnuť dokonalú rovnováhu medzi plynulým zobrazením a optimalizáciou batérie. Telefón je tiež odolný voči prachu a vode podľa normy IP68, čo používateľom poskytuje zaručený pocit bezpečia pri každodennom používaní.

Huawei P60 Pro stal prvým mobilným telefónom na svete, ktorý získal dvojitý certifikát TÜV Rheinland Colour Accuracy, zaručujúci presnosť farieb a ich precíznu projekciu. Dominantou celého telefónu je dizajn modulu fotoaparátu "The Eye of Light", teda “Oko svetla”.

Výkonnejší, bezpečnejší a s dlhšou výdržou

Telefón je vybavený vysokokapacitnou 4815 mAh batériou uloženou v kompaktnom tele s hrúbkou len 8,3 mm a podporuje 88 W káblové nabíjanie SuperCharge, rýchle 50 W bezdrôtové nabíjanie a 7,5 W reverzné bezdrôtové dobíjanie kompatibilných zariadení. S režimom Turbo môžete P60 Pro nabiť na polovicu kapacity len za 10 minút.

Používateľské prostredie EMUI 13.1 prichádza s vlnou nových funkcií vrátane 3D počasia, ktoré zobrazuje dážď, sneh, zamračené alebo slnečné počasie s trojrozmernými efektmi a dokáže posielať upozornenia na zmeny počasia. Ďalšou novinkou je prstenec fotoaparátu so zoomom, vďaka ktorému bude fotografovanie intuitívne a presné. V rýchlej ponuke fotoaparátu sa zobrazujú aj ikony bežne používaných režimov, čo uľahčuje ovládanie fotoaparátu jednou rukou a poskytuje pohodlnejšie fotografovanie.

Huawei AppGallery: Množstvo skvelých aplikácií

AppGallery si ako tretí najväčší obchod s aplikáciami na svete získal povesť spoľahlivého úložiska tisícky aplikácií. V AppGallery nájdete 18 kategórií, ktoré zahŕňajú globálne a lokálne top aplikácie vrátane navigácie a dopravy, správ, sociálnych médií, financií, zábavy a ďalších. 

AppGallery je dostupná vo viac než 170 krajinách a regiónoch s vyše 580 miliónmi globálnych mesačne aktívnych používateľov a 6 miliónmi registrovaných vývojárov.

Huawei P60 Pro je aktuálne na slovenskom trhu v predpredaji za cenu 1 199 eur aj s exkluzívnym darčekom. Ak si kúpite P60 Pro, získate elegantné smart hodinky Huawei Watch GT 3 ako darček. Ponuka platí do 21. mája alebo do vypredania zásob. 

Článok vznikol v rámci spolupráce s firmou Huawei. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu