Huawei P30 Pro New Edition nechýbajú Google služby

Novinka sa začala predávať na nemeckom trhu a okrem novej farby Silver Frost a názvu, žiadne vylepšenia neprináša.

Pokiaľ ste čakali od novej edície minuloročnej vlajkovej lode Huawei vylepšený hardvér, môžete byť sklamaní. Pohľad na špecifikácie Huawei P30 Pro New Edition prezrádza, že sa nezmenilo nič. 

Ani cenou neoslní, v nemeckom e-shope Huawei má novinka s kombináciou 8 GB RAM a 256 GB úložiska cenovku 749 eur. Aktuálne má táto verzia v slovenských obchodoch s oficiálnou distribúciou cenovku približne o 20 až 30 eur nižšiu. 

Prečo teda Huawei prišiel na trh s novou edíciou? Pravdepodobne je za tým marketing a snaha o oživenie trhu. Posledné modely roku 2020 totiž neponúkajú Google služby, čo môže byť pre niektorých zákazníkov dôvod siahnuť po telefóne od konkurencie. O obmedzeniach sme písali v článku Dva týždne s Huawei P40 Pro bez Google služieb.

Huawei P30 Pro New Edition však Google služby ponúka, pretože jeho hardvér prešiel certifikáciou ešte pred uvalením prísnych sankcií na Huawei zo strany vlády USA. 

Recenziu prémiového modelu s výbornými fotoaparátmi a výkonným hardvérom si prečítate v článku Huawei P30 Pro - päťnásobné priblíženie a solídna výdrž.

Zdroj: consumer.huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu