Huawei P smart Pro na Slovensku

Na slovenský trh prišiel zástupca strednej triedy s výsuvným predným fotoaparátom, teda veľkým 6,6-palcovým displejom bez rušivého výrezu. Lákadlom je aj 48 Mpix trojitý fotoaparát a 4000 mAh batéria.

Huawei P smart Pro je vlastne premenovaným Honorom 9X, ktorý sa u nás predáva už dlhší čas. Ponúka podobný dizajn s čítačkou odtlačkov v bočnej stene, vysúvaciu prednú kameru, trojitý zadný fotoaparát aj 4000 mAh batériu. 

Telefón od Honoru sme v redakcii už recenzovali, a tak pokiaľ vás novinka Huawei P smart Pro zaujala, prečítajte si naše skúsenosti v článku Honor 9X - so širokáčom, ale bez NFC

Hlavnou výhodou novinky je 6,59'' Full HD+ displej bez výrezu či otvoru na prednú kameru, takže vás pri prezeraní obsahu na veľkej obrazovke nebude nič rušiť. 16-megapixelový selfie fotoaparát je totiž ukrytý vo výsuvnej konštrukcii. Automaticky sa vysunie, keď prepnete na selfie režim.

Ak máte záujem, môžete využiť retuš portrétov, vylepšený AI algoritmus by sa mal postarať o kvalitný výsledok aj pri slabom osvetlení. Zahanbiť sa nedá ani trojica zadných fotoaparátov s hlavným 48 Mpix snímačom, pričom nechýba dnes tak obľúbený širokouhlý objektív. 

Vďaka čipsetu Kirin 710F a 6 GB operačnej pamäti RAM sa môžete pripraviť na dostatočný výkon. Slušnú výdrž na jedno nabitie zabezpečí 4000 mAh batéria a optimalizovaná používateľská nadstavba EMUI 9.1, ktorá beží nad Androidom 9 Pie. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe

Huawei P smart Pro sa v slovenských obchodoch predáva za odporúčanú cenu 359 eur. Pre fanúšikov farieb je pripravený obľúbený variant Breathing Crystal, zástancovia klasiky môžu siahnuť po tradičnej čiernej. Začiatkom februára zaradí smartfón do predaja aj operátor O2.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu