Huawei, Oppo a Samsung sa dohodli na vzájomnej výmene licencií na patenty

Tri významné firmy v oblasti mobilných technológií podpísali dohodu, ktorá prinesie úžitok zákazníkom v podobe nových, inovatívnych produktov a služieb.

Zmluva, ktorú podpísali zástupcovia všetkých troch firiem Huawei, Oppo a Samsung, pokrýva základné patenty mobilného štandardu, vrátane 5G. 

"Po viac než 20 rokoch neustálych inovácií, spoločnosť Huawei vyvinula viacero vysokohodnotných patentových portfólií na globálnom trhu v doménach ako 5G, Wi-Fi a audio/video kodeky,“ povedal Alan Fan, vedúci oddelenia duševného vlastníctva Huawei.

Očakáva sa, že spoločnosť Huawei len za rok 2022 bude môcť realizovať viac než 20 nových alebo rozšírených licencií. Odhadom by tieto licencie pokrývali viac než 350 miliónov telefónov s 5G a vyše 15 miliónov vozidiel. 

"Budeme sa ako vždy zasadzovať za vytvorenie udržateľného a zdravého ekosystému duševného vlastníctva, kde sa licencie na duševné vlastníctvo dajú vyriešiť priateľskými rokovaniami a patentová hodnota každej spoločnosti bude vysoko rešpektovaná,“ uviedol Adler Feng, riaditeľ spoločnosti Oppo pre duševné vlastníctvo.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu