Huawei oficiálne potvrdil, že predá značku Honor

To, o čom sa už dlhšie špekulovalo a Huawei to najskôr popieral, teraz sám výrobca označil za pravdivé. Honor už nebude patriť pod Huawei.

Prvé informácie sme vám priniesli minulý mesiac v článku s názvom Huawei údajne zvažuje predaj dcérskej značky Honor. S informáciou prišla agentúra Reuters, ktorej pripravovanú zmenu prezradil anonymný zdroj. 

Na prvý pohľad to znelo ako niečo ťažko uveriteľné, no druhý pohľad, ktorý bral do úvahy pretrvávajúce problémy kvôli obmedzeniam zo strany vlády USA, už dával väčší zmysel. Predajom by sa dcérskej značky Honor pravdepodobne prestali týkať reštrikcie a bola by slobodnejšia v používaní amerických technológií aj Google služieb. 

Samotný výrobca v oficiálnej správe priznal, že je v poslednej dobe pod obrovským tlakom. Dôvodom je pretrvávajúca nedostupnosť technických prvkov potrebných pre podnikanie v oblasti mobilných telefónov. 

Preto sa Huawei rozhodol predať všetky svoje obchodné aktíva Honoru spoločnosti Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. Tento predaj môže pomôcť spoločnosti Honor prekonať toto ťažké obdobie.

Ako v správe ďalej dodáva, po dokončení predaja nebude spoločnosť Huawei vlastniť žiadne aktíva, ani sa nebude podieľať na žiadnych činnostiach v oblasti riadenia alebo rozhodovania v novej spoločnosti Honor. A priznal tvrdú pravdu: tento krok urobila firma Honor s cieľom zabezpečiť svoje vlastné prežitie.

Za sedem rokov od svojho vzniku sa spoločnosť Honor stala obľúbenou značkou smartfónov najmä u mladých zákazníkov a ročne predá viac než 70 miliónov kusov zariadení. Podrobnosti obchodu ani cenu za predaj značky sme sa zatiaľ nedozvedeli. 

Zdroj: huawei.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu