Huawei novinky: smartfóny Nova 10 a Nova 10 Pro, notebook MateBook X Pro, 12,6'' tablet MatePad Pro a hodinky Watch D

Tohtoročná technologická výstava IFA je v plnom prúde a svoje novinky z portfólia ukázal aj Huawei. Nádielka určená pre európsky trh je naozaj bohatá.

Dvojica smartfónov už mala svoju premiéru na domácom čínskom trhu začiatkom júla, teraz sa dostáva aj do Európy. Zamerané sú na fotografovanie a nahrávanie videí, pričom hlavnú rolu tu hrá 50 Mpix zadný fotoaparát a fanúšikov selfie poteší 60 Mpix predná kamera s ultraširokouhlým objektívom. 

Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe Huawei Nova 10 a Huawei Nova 10 Pro. Obidve novinky spája Snapdragon 778G 4G, 120 Hz OLED displej a batériám nechýba rýchle nabíjanie. Pro verzia sa pýši 100 W káblovým nabíjaním. 

Notebook Huawei MateBook X Pro je vlajkovou loďou spoločnosti s výkonným hardvérom a množstvom funkcií, zabalených do kovovej konštrukcie v matnom prevedení. Vďaka použitiu ľahkých a odolných horčíkových zliatin a špeciálneho procesu Micro-arc Oxidation Coating je notebook odolný a príjemný na dotyk.

Ponúka 14,2-palcový 3,1K FullView displej a chváli sa touchpadom Huawei Free Touch, ktorý podporuje osem inovatívnych ovládacích prvkov gestami vrátane snímok obrazovky, jasu, nastavenia hlasitosti, čo z neho robí najpokročilejší touchpad, aký sa kedy na MateBooku vyrobil. Srdcom novinky je procesor Intel Core 12. generácie. 

Medzi prémiové produkty patrí aj tablet Huawei MatePad Pro s 12,6-palcovým OLED displejom a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Funkcie ako App Multiplier a podpora Multi-Window umožňujú súčasné spracovanie viacerých úloh. 

Vďaka dotykovému peru Huawei M-Pencil 2. generácie a inteligentnej magnetickej klávesnici je tablet vhodný na všestranné ppoužívanie, či už pri štúdiu alebo, kreatívnej tvorbe alebo na kancelársku prácu.  

Inteligentné hodinky Huawei Watch D (základné info) dokážu tak ako iné modely monitorovať rôzne dôležité zdravotné funkcie, ako je srdcová frekvencia a meranie hladiny kyslíka v krvi (SpO2). Okrem toho prinesú inovatívny systém, ktorý dokáže zmerať krvný tlak a zaznamenať činnosť srdca (EKG).

Huawei zároveň informoval o vývoji ekosystému HMS. AppGallery má aktuálne 580 miliónov aktívnych používateľov mesačne, z toho viac než 45 miliónov v Európe. Počet aplikácií dostupných v AppGallery sa medziročne zvýšil o 147 % a vyše 5,5 milióna registrovaných vývojárov pracuje na integrácii ďalších.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu