Huawei Nova 9 SE prichádza na Slovensko s darčekom - smart náramkom Watch Fit

Najnovší prírastok série Nova cieli na mladých používateľov, ktorí ocenia dostupnú cenu, pekný dizajn a kvalitný fotoaparát s pokročilými funkciami pre vlogovanie. U vybraných obchodníkov získate hodnotný darček - smart náramok v hodnote 99 eur. (živé fotografie)

Po tom, čo koncom minulého roka priniesol čínsky výrobca na globálny trh elegantný model Huawei Nova 9, ponúka zákazníkom jeho lacnejšieho, no stále veľmi dobre vybaveného, súrodenca Huawei Nova 9 SE (základné info)

Užna prvý pohľad je jasné, že v hlavnej úlohe je dizajn a dôraz sa kladie aj na fotoaparát s vysokým rozlíšením a inovatívnymi funkciami, ktoré ocenia maldí zákazníci pri nahrávaní videí. Zadná stena so skleneným povrchom ponúka zaujímavý zrkadlový efekt, no pripravte sa na časté leštenie. Alebo dáte telefón do ochranného obalu, ktorý bude súčasťou produktového balenia. 

Nebude v ňom chýbať ani 66 W rýchlonabíjačka, ktorou nabijete 4000 mAh batériu novinky Nova 9 SE z nuly do 100 % kapacity len za 36 minút. 60 % kapacity dosiahnete už za 15 minút. Na 6,8-palcovej IPS obrazovke s Full HD+ rozlíšením nájdeme maximálne 90 Hz obnovovaciu frekvenciu, pri hraní hier oceníte 270 Hz dotykovú frekvenciu. 

Prvýkrát v histórii série Nova prináša 108 Mpix fotoaparát s vysokým rozlíšením. Doplní ho 8 Mpix širokouhlý a dva 2 Mpix fotoaparáty. Jeden je určený na makro zábery od vzdialenosti 4 cm, druhý na rozostrovanie pozadia. 

Pri horších svetelných podmienkach ponúka Nova 9 SE možnosť Super Night Shot s pokročilou technológiou redukcie šumu viacerých snímok, ktorá dokáže fotiť v tmavom prostredí a zvýšiť ich jas. Mladí ľudia sú často tvorcami videí, či už ide o snímanie momentiek zdieľaných s priateľmi, ale nahrávaných na TikTok alebo YouTube.

Všetci každodenní aj profesionálni vlogeri ocenia nepretržité nahrávanie prednou aj zadnou kamerou naraz, pričom sa dá pohľad plynule prepínať. Vďaka funkcii Dual-View môžete filmovať z oboch perspektív naraz, aby ste zachytili to, čo sa deje a zároveň aj vašu reakciu.  

Nad operačným systémom Android 11 beží nadstavba EMUI 12 bez podpory Google služieb, no v obchode AppGallery, ktorý je primárnou voľbou pre inštaláciu softvéru, nájdeme už veľké množstvo obľúbených aplikácií aj od lokálnych vývojárov. S vyhľadávaním potrebného softvéru a nasmerovaním na stiahnutie (aj alternatívnych apiek) pomôže Petal Search. 

Telefón sa na Slovensku predáva v pamäťovej verzii 8 GB RAM + 128 GB úložisko za odporúčanú cenu 349 eur. Vyberať môžete z troch farieb: Crystal Blue, Pearl White a Midnight Black. V priebehu apríla bude novinka dostupná aj u vybraných operátorov. Zákazníci, ktorí si zakúpia Huawei Nova 9 SE do 3. apríla 2022, získajú zároveň ako bonus smart náramok Huawei Watch Fit (recenzia)

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Marián Petrík23.03.2022 - 09:13 Trvalý odkaz

android 11? nie harmony?

Lenka Ivančíková23.03.2022 - 09:51 Trvalý odkaz

In reply to by Marián Petrík

Huawei uvadza, ze tam ma nadstavbu EMUI, ktora bezi nad Androidom, nie vlastny operacny system HarmonyOS. Aj ked rozdiel medzi nimi takmer nie je. :-)

Celá diskusia 3 príspevky