Huawei Nova 5T na Slovensku

Veľmi dobre vybavený dual SIM android prichádza do slovenských obchodov v troch atraktívnych farbách.

Novinka Huawei Nova 5T láka štvoricou zadných fotoaparátov, natiahnutým displejom s malým výrezom na prednú kameru, výkonným čipsetom a štýlovým dizajnom. 

Výrazný povrch smartfónu na zadnej strane sa vyznačuje textúrou, ktorá pri dopade svetla vytvára viacvrstvový holografický efekt. Farebné prevedenie Midsummer Purple pridáva navyše 3D vzorkovanie zložené z jednotlivých písmen názvu Nova.

Smartfón poháňa výkonný čipset Kirin 980 s podporou umelej inteligencie, ktorý používa napríklad aj tohtoročná vlajková loď P30 Pro (recenzia). O svižný pohyb systému sa postrá aj 6 GB operačná pamäť RAM. Nad operačným systémom Android 9 Pie beží známa používateľská nadstavba EMUI 9.1. 

Kvarteto zadných fotoaparátov tvorí hlavný 48 Mpix snímač, 2 Mpix senzor na snímanie makro záberov, 2 Mpix pomocný fotoaparát na rozostrovanie pozadia a na snímanie širokouhlých záberov poslúži 16 Mpix fotoaparát.

Výbavu dopĺňa batéria so slušnou kapacitou 3 750 mAh. Model podporuje aj technológiu rýchleho 22,5 W nabíjania Huawei Supercharge, ktorá pomocou USB-C konektora doplní 50 % kapacity batérie len za 30 minút. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe. 

Huawei Nova 5T sa na Slovensku predáva za odporúčanú cenu 449 eur. Na výber sú tri farebné verzie: čierna, modrá a fialová. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu