Huawei MediaPad T8 na Slovensku

Huawei oficiálne uviedol na slovenský trh ľahký stoeurový tablet bez Google služieb vhodný pre nenáročného alebo detského používateľa.

Huawei MediaPad T8 (základné info) je prvým tzv. AG tabletom na našom trhu. Na inštaláciu aplikácií je primárne určený obchod Huawei AppGallery. Nad Androidom 10 beží nové prostredie EMUI 10.1. Systém je optimalizovaný tak, aby bola odozva čo najrýchlejšia. Nechýba tmavý režim, ktorý umožňuje pohodlnejšie čítanie šetrné k zraku a šetrí energiu. 

Novinka ponúka zábavné a zároveň vzdelávacie nástroje pre deti a funkcie rodičovskej kontroly. Vylepšený režim ochrany zraku chráni oči detí pred modrým svetlom. Keď je tablet vo vodorovnej polohe, zobrazí upozornenie na nastavenie uhla tak, aby sa zabránilo poškodzovaniu zraku. 

Huawei MatePad T8 je vybavený čipsetom od MediaTeku, 2 GB operačnou pamäťou a 16 GB alebo 32 GB úložiskom. Na jeho rozšírenie môžete využiť microSD kartu do veľkosti 512 GB. Na 8-palcovom IPS displeji je použité HD rozlíšenie 1200 x 800 bodov. 

Zadný 5 Mpix fotoaparát s clonovým číslom f/2.2 nahráva Full HD videá, predná 2 Mpix kamera poslúži na videohovory. Medzi špecifikáciami nájdeme Bluetooth 5.0, GPS, Wi-Fi, 3,5 mm jack a microUSB konektor, ktorým nabijete 5100 mAh batériu. 

Huawei MediaPad T8 16 GB kúpite vo vybraných slovenských obchodoch za 99 eur, 32 GB pamäťový variant má odporúčanú cenovku 109 eur

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu