Huawei MateBook D 15 a MateBook 13: kovové telo, Full View displej a čítačka odtlačkov

Obidva modely spája pevná kovová konštrukcia, displej s minimálnym rámom, rýchle nabíjanie batérie s dlhou výdržou, funkcia Huawei Share či zapnutie odtlačkom prstov.

Huawei uviedol na slovenský trh trojicu notebookov, z ktorej si vyberie bežný i náročný používateľ. Tým, čo hľadajú zariadenie aj na profesionálne využtie, je určený špičkový model Huawei MateBook X Pro, o ktorom sme písali v tomto článku

Zvyšná dvojica patrí do segmentu cenovo dostupnejších zariadení. Zaujme nielen dizajnom, ale aj kompaktným prevedením, pekným displejom a rýchlym nabíjaním, kedy pomocou pribaleného adaptéra s USB-C koncovkou doplníte za 30 minút takmer 50 % kapacity batérie.

Huawei MateBook D 15 má rozmery len 358 x 230 x 16,9 mm, čo z neho v kombinácii s nízkou hmotnosťou 1,6 kg robí jeden z najmenších a najľahších 15,6-palcových notebookov vo svojej cenovej kategórii.

Srdcom notebooku je procesor AMD Ryzen tretej generácie. V kombinácii s 8 GB RAM a rýchlym SSD diskom je pre bežného používateľa dostatočne rýchly pri väčšine štandardných operácií, ako je napríklad prehliadanie webu, práca s kancelárskymi aplikáciami, prezeranie obrázkov či používanie videokonferenčných platforiem.

Batéria ponúka približne šesť hodín práce na jedno nabitie. Svoje dáta zabezpečíte pomocou snímača odtlačkov integrovaného do zapínacieho tlačidla. Pre zapnutie MateBooku D 15 stačí stlačiť tlačidlo iba raz. Počítač sa zapne a odtlačok prsta zostane vo vyrovnávacej pamäti, aby ho mohol systém Windows použiť pre prihlásenie do zodpovedajúceho používateľského profilu. Rovnaký postup sa aplikuje aj pri obnovení z režimu spánku. 

Výhodou noviniek od Huaweu je funkcia Huawei Share, ktorá umožňuje využiť nové spôsoby ovládania telefónu použitím klávesnice a myši počítača alebo ďalších vstupných zariadení pripojených k notebooku. 

Pridáva aj možnosť vytočiť hovor prostredníctvom notebooku či bezdrôtové posielanie súborov oboma smermi bez nutnosti internetového pripojenia jednoduchým pretiahnutím "drag and drop". 

Plocha telefónu sa totiž zobrazí ako okno na ploche počítača a umožňuje presúvanie súborov medzi zariadeniami jednoduchým potiahnutím. Na doručenú správu s četovacej aplikácie smartfónu môžete odpovedať pohodlne cez klávesnicu počítača. 

Huawei MateBook D 15 je na Slovensku oficiálne dostupný prostredníctvom distribútora WESTech a obchodnej siete NAY za odporúčanú cenu 599 eur.

Huawei MateBook 13 cieli najmä na študentov, ale aj všetkých, ktorí chcú ľahko prenosné a elegantné zariadenie s dlhou výdržou batérie.

S ostatnými modelmi notebookov uvedených na náš trh zdieľa niekoľko spoločných prvkov: celokovové telo, displej s minimálnymi rámčekmi, senzor odtlačkov prstov v tlačidle na zapínanie, rýchle nabíjanie aj podsvietenú klávesnicu. 

V konfigurácii určenej pre slovenský trh má MateBook 13 štvorjadrový procesor Ryzen 5 od spoločnosti AMD, 8 GB operačnú pamäť RAM a rýchly SSD disk. Grafické nároky pokryje čip Radeon Vega 8.

Adaptérom s výkonom 65 W, ktorý je pribalený k MateBooku 13, môžete nabíjať nielen samotný notebook, ale aj akékoľvek iné zariadenie kompatibilné s nabíjaním cez USB-C. Telefóny Huawei s funkciou Supercharge sa z tohto adaptéra nabijú za najkratšiu možnú dobu.

Ani tu nechýba funkcia Huawei Share na bezdrôtové prepojenie smartfónu a notebooku. Okrem iného môžete otvoriť viacero aplikácií v smartfóne na obrazovke notebooku a jednoducho preklikávať medzi jednotlivými oknami. 

Huawei MateBook 13 je na slovenskom trhu k dispozícii v predajnej sieti NAY a prostredníctvom distribútora WESTech. Odporúčaná cena zariadenia je 849 eur.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu