Huawei Mate Xs 2 prichádza na Slovensko s hodnotným drčekom

Najnovšia generácia smartfónu s ohybným displejom a výbornou výbavou sa dostala aj do slovenských obchodov. V NAY a Telekome k nemu dostanete smart hodinky Huawei ako darček. (živé fotografie)

Huawei Mate Xs 2 (základné info) nie je smartfón pre každého. Nielen vysokou cenovkou, ale aj rozmermi a spôsobom používania. Nemalú úlohu pri rozhodovaní pri kúpe určite zohrá aj absencia Google služieb, teda nemožnosť používať na sťahovanie aplikácií Google Play.

Z vlastných skúseností však môžem povedať, že to nie je až tak zložité. Zatiaľ som takmer všetky moje používané apky do Mate Xs 2 nainštalovala a fungujú aj ich aktualizácie. Táto skladačka je veľmi vydareným, aj keď drahým, kúskom. Vedela by som si predstaviť používať Mate Xs 2 dlhodobo. Aktuálne ho mam ako svoj primárny telefón približne dva týždne a som veľmi spokojná. 

Konštrukčne je na tom inak než jeho konkurent Samsung Galaxy Z Fold3 5G (recenzia). Po zložení je obrazovka z vonkajšej strany, nie z vnútornej. Čo zo začiatku nedávalo veľký zmysel, najmä ak má človek obavu z poškodenia displeja pri bežnom používaní, ale podľa mňa je to lepšie riešenie než na Samsungu.

Telefón som dostala na test s ochranným krytom, ktorý po nasadení vytvorí z Mate Xs 2 na prvý pohľad bežný smartfón so zakrytou zadnou časťou. Vďaka širšej prednej obrazovke je tak oveľa viac komfortnejší na bežné používanie, vrátane písania textu. Ak chcete zariadenie otvoriť, stačí stlačiť malé tlačidlo na zadnej strane, povoliť kryt v rohoch a displej rozvinúť. 

Bez problémov sa dá takto používať s neustále nasadeným krytom, nie je nutné ho po rozložení dávať dole. Mne sa toto riešenie pozdáva. Jedným z dôvodov, prečo dať kryt dole, je využívanie zadného displeja ako hľadáčika pri fotografovaní. Napríklad ak chcete fotiť selfie zadným 50 Mpix fotoparátom, ktorý je kvalitnejší než predná 10,7 Mpix kamera. 

Aj keď čipset Snapdragon 888 nepatrí k čerstvým novinkám, stále ide o výkonný procesor a spolu s 8 GB operačnou pamäťou stačí na všetky bežné úlohy a multitasking. 

Výhodou veľkého 7,8-palcového displeja je práve možnosť mať otvorených viac okien aplikácií naraz. Pokojne aj tri či štyri, medzi ktorými môžete jednoducho prepínať, príadne ich minimalizovať na rýchle opätovné spustenie. 

Batéria s kapacitou 4600 mAh a podporou rýchleho 66 W nabíjania stačí na jeden bežný pracovný deň. Dobitie do 100 % trvá približne 40 minút. 

Huawei Mate Xs 2 kúpite v obchodnej sieti NAY a v Telekome. Odporúčaná cena je stanovená na 1 999 eur

Pri kúpe v Telekome získate ako bonus smart hodinky Huawei Watch GT 3 Pro 46 mm (recenzia) v hodnote 379 eur. Zákazníci NAY získajú k smartfónu ako darček hodinky Huawei Watch GT 3 (recenzia) v hodnote 270 eur.

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu