Huawei Mate 30 Pro sa oficiálne dostáva do Európy. Bez Google služieb

Záujemcovia si budú môcť novinku kúpiť v limitovanom počte, len v obchode Huawei Madrid. Mate 30 Pro ponúkne európskym používateľom pamäťovú konfiguráciu 8 GB RAM a 256 GB úložisko. Uvedenie sprevádza aj špeciálna akcia.

Modelový rad Huawei Mate 30 bol oficiálne ohlásený už v septembri. Výrobca však stále rieši problémy s vládou USA, aj keď sa situácia zdá sa, stabilizovala (viac v článku Americká vláda predĺžila Huaweiu dočasné využívanie licencií o tri mesiace).

Aj toto je hlavný dôvod, prečo Huawei Mate 30 prišiel bez podpory Google služieb. Samotný Huawei uznal, že v aktuálnej situácii nebude novinka pre európskych používateľov veľmi atraktívna a tak ju uviedol len na čínsky trh. 

Situácia sa ale mení a Huawei Mate 30 Pro začína v Španielsku svoju európsku púť. Informácie uviedol výrobca na svojom španielskom webe. Novinka bude dostupná iba v obmedzenom množstve a obchode Huawei Madrid. Telefón ponúkne pamäťovú konfiguráciu 8 GB RAM a 256 GB úložisko, s cenovkou 1 099 eur

K dispozícii bude iba farebný variant Space Silver. Uvedenie zahŕňa aj promo zľavu 299 eur na produkty Huawei. Ponuka platí do 9. decembra. Aj keď je to pomerne slušná uvádzacia ponuka, Huawei Mate 30 Pro stále nemá podporu Google služieb. Preto sa bude mimo Číny predávať len ťažko. 

Zdroj: Huawei Spain


 

Diskusia k článku:

frosty21.11.2019 - 00:42 Trvalý odkaz

No zbohom.. Cez 1000eciek a bez Google služieb, to kúpi len chorý jedinec či šialenec
Oneplus 7T pro 256gb top fon mám za 600e aktuálne so zľavou

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK21.11.2019 - 10:32 Trvalý odkaz

Da sa v tej Huawei App gallery najst nejaka slusna mapova apka, mailova apka a Spotify, Amazon Alexa, Dropbox, Booking, socialne siete a podobne zakladne apky? Ak ano a pridaju k tomu aj apku kazdeho banky, tak fuck google..bezny clovek rozdiel nepozna..

Tomas21.11.2019 - 10:42 Trvalý odkaz

Ak by prisiel do Europy s nejakou zaujimavou zlavou, ako kompenaziou za chybajuce google sluzby, bola by to zaujimava kupa (pre urcitu, asi dost malu, skupinu ludi)
Inak nevidim dovod davat 1000€ za tento model s tak zavaznym nedostatkom. Obzvlast, ked je tu P30 pro z vlastnej stajne za menej € a s google sluzbami.

Celá diskusia 9 príspevkov