Huawei kúpil 90 patentov od BlackBerry, väčšina sa týka bezpečnosti

Spoločnosť BlackBerry sa už dávnejšie odklonila od trhu smartfónov a naplno vstúpila do oblasti softvéru. Jej patenty sú však stále relevantné a jedným zo záujemcov o kúpu bol Huawei.

Značka BlackBerry bola pred zhruba desiatimi rokmi naozaj veľkým hráčom na trhu a jej zariadenia patrili k veľmi populárnym. Postupom času sa však nedokázala prispôsobiť zmenám a viac než na smartfóny sa zamerala na rôzne riešenia v oblasti zabezpečenia. 

Prejavil o ne záujem Huawei, ktorý od BlackBerry kúpil 90 patentov, pričom väčšina má byť zameraná na bezpečnosť. Novinku už potvrdil aj hovorca firmy. 

Patenty sú registrované v USA a má ísť o malú transakciu, ktorá prebehla rýchlo a bez dlhých rokovaní. Predmetom kúpy má byť aj duševné vlastníctvo, ktoré sa týka návrhov, ako prezentovať text v závislosti od orientácie telefónu či spôsobu získavania dát z GPS. 

Šéf BlackBerry uviedol, že firma sa v súčasnosti odkláňa od smartfónov a naplno vstupuje do sveta softvéru. Čo sa týka doterajšej tvorby, firma vsádza na licenčné dohody. Buď predáva existujúce patenty, alebo žaluje Facebook a Twitter, ktoré vraj využívajú duševné vlastníctvo kanadskej firmy bez povolenia. 

Zdroj: theglobeandmail.com


 

Diskusia k článku:

disq18.01.2021 - 19:13 Trvalý odkaz

ktorá prebehla rýchl a, bez dlhých - what? chýbajúce písmeno, nezmyselná čiarka, nejak na rýchlo ste to písali

Celá diskusia 2 príspevky