Huawei FreeClip - inovatívny dizajn, kvalitný zvuk

Huawei uviedol nové úplne bezdrôtové slúchadlá s dizajnom, aký sme tu ešte nemali. Podporujú umelú inteligenciu a je jedno, či ich používate v pravom alebo ľavom uchu.

Huawei FreeClip prinášajú nevšedný dizajn s pripínaním cez ucho, otvorenú konštrukciu slúchadiel, technológiou nepriepustného zvuku a inteligentným rozpoznávaním ľavého i pravého ucha. V tomto segmente otvorených slúchadiel ide o prvé takéto zariadenie.

Štýlové TWS slúchadlá upútajú na prvý pohľad. Využijete ich počas celého dňa, či už doma, v práci, pri cestovaní alebo športe, pričom ostanete v kontakte s okolím. Pri vývoji Huawei FreeClip sa kládol dôraz na optimálne ergonomické prispôsobenie.

Základné parametre:

Rozmery slúchadla 27 x 22 x 25 mm, rozmery puzdra 60 x 52 x 27 mm, hmotnosť slúchadla 5,6 g, hmotnosť puzdra 46 g, 11 mm menič, batéria 55 mAh, batéria v puzdre 510 mAh, výdrž 8 hodín bez ANC, dotykové ovládanie, Bluetooth, zvukové formáty SBC, AAC a L2HC, IP54 (iba slúchadlá), nabíjanie puzdra cez USB-C alebo bezdrôtovo.

To sa podarilo dosiahnuť prostredníctvom troch hlavných aspektov slúchadiel - Comfort Bean, Acoustic Ball a C Bridge. Comfort Bean využíva ergonomický dizajn v tvare fazuľky, Acoustic Ball je navrhnutá na základe tvarov skutočných modelov cavum concha, aby sa dosiahla optimálna veľkosť a C Bridge je akýmsi mostíkom vybaveným adaptívnym snímačom, ktorý sa učí a upravuje silu upnutia mechanizmu, čím znižuje zaťaženie ušnej chrupavky.

Otvorená konštrukcia slúchadiel môže byť rizikom pre zníženie kvality zvuku, či reprodukciu prehrávaného obsahu do okolia. Tento problém rieši technológia Open-ear Listening tým, že sa spolieha na dve hlavné zvukové zložky, ktoré pracujú v tandeme - vysokocitlivú jednotku Dual Magnetic Circuit Moving Coil Unit a systém Reverse Sound Waves.

Huawei FreeClip sú prvé slúchadlá s otvoreným dizajnom do uší, ktoré môžete nosiť v ľavom aj pravom uchu. Technológia Smart Wear Detection zaisťuje, že sa slúchadlá prispôsobia pohodliu používateľov. Nesprávne prispôsobené slúchadlá totiž môžu niekedy viesť k nekonzistentnému zvuku, alebo dokonca spôsobiť nepríjemné pocity v ušiach. Pri rýchlom prijímaní hovoru, ktorý chcete uskutočniť cez slúchadlá, tak nemusíte rozmýšľať, do ktorého ucha patrí. Je to jedno. 

Najnovšie slúchadlá sú odolné voči prachu, vode a potu, získali certifikáciu IP54, čo oceníte pri vonkajších aktivitách. problémom by už nemal byť ani vietor. Kanálik na potlačenie zvuku pomáha obmedziť jeho hluk. Podporujú pripojenie k dvom zariadeniam naraz a plynulo medzi nimi prepínať. 

Výdrž na jedno nabitie je pri vypnutej funkcii aktívneho potlačenia okolitých ruchov (ANC) a 50 % hlasitosti podľa výrobcu asi osem hodín, pri dobíjaní z puzdra sa výdrž predĺži na 36 hodín. Nabíjať môžete pomocou USB-C kábla alebo bezdrôtovo. 

Huawei FreeClip sú na Slovensku sa dajú od dnešného dňa už predobjednať u predajcu Alza. Ako bonus získate fitness náramok Huawei Band 8 v hodnote 59 eur. Predaj štartuje na Slovensku 20. januára 2024 a odporúčaná cena je 199 eur. Na výber sú v čiernej a fialovej farbe. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu