Huawei FreeBuds 5i sú TOP bezdrôtové slúchadlá do 100 eur. Prečo?

PR ・Aj v cene do sto eur si môžete kúpiť TWS slúchadlá s certifikáciou Hi-Res Audio Wireless a aktívnym potlačením okolitých ruchov. Novinka od Huawei prináša technologické inovácie na troch úrovniach - softvéru, hardvéru a kodeku.

Pokiaľ ide o akustiku, každý z nás má inú citlivosť sluchu a rôzne preferencie, podľa ktorých posudzujeme kvalitu audia. Dá sa však vôbec kvalita zvuku vyjadriť a merať? Zvukoví experti sa o to pokúšajú neustále, top úroveň audio reprodukcie však bola ešte donedávna výsadou drahých prémiových modelov. 

Nedávno predstavená novinka medzi bezdrôtovými slúchadlami Huawei FreeBuds 5i však ide proti tomuto prúdu a nanovo definuje zvukovú úroveň vo svojej cenovej kategórii. Vďaka schopnosti vysokej kvality zvuku získali slúchadlá ako jediný model vo svojej cenovej kategórii certifikáciu Hi-Res Audio Wireless. Čo to ale znamená z technologického uhla pohľadu? 

Pri prenose zdroja zvuku je možné streamovať zvuk vo vysokom rozlíšení cez rôzne hudobné aplikácie, ale najmenšie detaily zvukových signálov s vysokým rozlíšením často nie je možné úplne preniesť. Je to spôsobené obmedzenými schopnosťami kódovania a dekódovania niektorých slúchadiel alebo prehrávacích zariadení. 

Podobne ako v dopravných zápchach počas dopravnej špičky, ani zvukové signály nie sú prenášané plynulo. Hudbe, ktorú počujeme, chýbajú detaily, čím je zážitok značne znížený. Huawei FreeBuds 5i podporujú zvukový kodek LDAC HD, ktorý prichádza s bleskovo rýchlym prenosom až 990 kbit/s a až 24-bitovým 96 kHz zvukom, ktorý odstraňuje tieto časové prekážky počas prenosu.

Týmto spôsobom sa signály šíria oveľa rýchlejšie, vďaka čomu sa jednoduchšie dostanú do slúchadiel v rovnakom časovom rámci. Poslucháči si vďaka tomu môžu vychutnať autentickejšie a bohatšie znejúce detaily.

Dôležitý je ale aj ďalší aspekt: dostatočne dobré dynamické meniče. Slúchadlá FreeBuds 5i dostali 10 mm vysoko citlivý dynamický menič s polymérovým kompozitom, vďaka ktorému dosiahnu vysoký dynamický rozsah a veľkú amplitúdu, ktorá dokáže poskytnúť dunivé basy a dobrú kvalitu zvuku s bohatými detailmi. Nie je dôležité, či uprednostňujete basy alebo výšky, Huawei FreeBuds 5i uspokoja svojou vynikajúcou kvalitou zvuku aj náročných poslucháčov.

Čerešničkou na torte je duálny adaptívny ekvalizér, ktorým sú slúchadlá vybavené. Keď počúvate hudbu, slúchadlá dokážu inteligentne optimalizovať algoritmus, ktorý zisťuje štruktúru zvukovodu aj stav nosenia, a prispôsobovať zvuk vo všetkých frekvenčných rozsahoch tak, aby zohľadňoval tieto faktory. Tým sa zabezpečí konzistentný zážitok z počúvania. Nezáleží na tom, či slúchadlá používate pri hraní hier, tréningu, sledovaní obľúbeného seriálu alebo počúvate najnovší album počas behu.

Nové Huawei FreeBuds 5i ponúkajú aj počúvanie obľúbenej hudby bez rušenia okolitými zvukmi. Slúchadlá využívajú hybridnú technológiu potlačenia hluku, ktorá je vybavená duálnymi mikrofónmi vo vnútri a zvonku uší na detekciu vonkajšieho hluku. Jednoducho zapnite potlačenie hluku a premeňte aj rušné a hlučné prostredie na ticho.

Na výber máte tri úrovne potlačenia hluku - Ultra, General a Cozy, takže si môžete prispôsobiť výsledný efekt vášmu prostrediu, nech už ste kdekoľvek. Či už na rušnom letisku, stanici metra, v reštaurácii, kancelárii alebo pohodlí domova. Ak potrebujete byť v kontakte s okolím, stačí jednoduchým podržaním prsta na tele slúchadla aktivovať režim Awareness, ktorý umožní počuť zdroje zvuku vo vašom okolí bez nutnosti vyberať si slúchadlá z uší. 

Problémom nie sú ani hovory cez spárovaný telefón. Algoritmus bol oproti predchádzajúcej generácii vylepšený tak, že slúchadlá sa prispôsobia nespočetnému množstvu hlučných prostredí, takže môžete telefonovať aj v rušnej kaviarni alebo vo vlaku bez obáv, že vás druhá strana nebude počuť. Novinka vás poteší aj dlhou výdržou batérie, s ktorou bez problémov zvládnete aj let naprieč Európou, či možnosťou pripojenia k dvom zariadeniam súčasne. 

Huawei FreeBuds 5i kúpite na Slovensku v troch štýlových farbách za 99 eur

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu