Huawei: Existujúce smartfóny budú aktualizácie dostávať aj naďalej

Konca všeobecnej licenčnej zmluvy pre Google služby sa obávalo mnoho aktuálnych používateľov Huawei smartfónov. O aktualizácie napriek tomu neprídu a zatiaľ tak nie je dôvod na paniku.

Minulý týždeň Huaweiu skončila platnosť všeobecnej licenčnej zmluvy pre Google služby. Toho sa obávalo mnoho používateľov z dôvodu, že čínsky výrobca už nemusí byť schopný poskytovať na svoje smartfóny akékoľvek Android aktualizácie. Huawei však situáciu bleskovo upokojuje a na svojom oficiálnom Twitter účte tvrdí, že nie je dôvod na paniku. 

Celé to začalo otázkou jedného z majiteľov smartfónu Huawei nova 5T. Opýtal sa, či jeho zariadenie v budúcnosti ešte dostane aktualizácie súvisiace s Androidom a Google službami (GMS). Na to od výrobcu dostal uisťovaciu odpoveď, že existujúce Android zariadenia nebudú koncom licenčnej zmluvy nijako ovplyvnené. Ich majitelia tak budú aj naďalej dostávať softvérové a bezpečnostné aktualizácie. 

Vláda USA, teda druhá strana konfliktu, ktorá Huaweiu spôsobila problémy s licenciami sa k ich koncu nevyjadrila. Zatiaľ nie je jasné, či v dohľadnej dobe môžeme očakávať ich obnovenie, nakoľko obchodná vojna medzi krajinami stále trvá. 

Zdroj: Twitter


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu