Huawei Cloud - až 2 TB online úložisko nielen pre AG smartfóny

Fanúšikovia značky Huawei, ktorých od kúpy niektorej novinky neodradí ani absencia Google služieb, budú mať k dispozícii Huawei Cloud. Ponúka riešenie pre zálohovanie a sprístupnenie dát, ktoré je zabezpečené prostredníctvom 9-vrstvového mechanizmu.

Zálohovanie dát do niektorej z online služieb je dnes oveľa rozšírenejšie než v minulosti. V cloude môžete uchovávať kontakty, fotografie, dokumenty, udalosti z kalendára, poznámky a podobne. Po prihlásení sa do služby k nim máte prístup odkiaľkolvek. Či už z rôznych mobilných zariadení alebo cez webové rozhranie v počítači. 

Svoje riešenie má napríklad Google, Samsung, Apple, ale aj Huawei. Kto bol zvyknutý na synchronizáciu dát medzi zariadeniami pomocou Googlu, pri novinkách Huawei alebo dcérskej značky Honor, ktoré výrobca nazýva podľa App Gallery AG smartfóny, sa bude musieť spoľahnúť na službu Huawei Cloud s 5 GB bezplatným úložiskom.

Komu to bude málo, môže si dokúpiť viac miesta. Za 50 GB zaplatíte mesačne 0,99 eur, 200 GB má cenovku 2,99 a najvyšší 2 TB balík stojí 9,99 eur mesačne. Prvý mesiac je s 50 % zľavou z poplatku. Ušetriť sa dá s ročným predplatným.

Ide o plnohodnotné riešenie pre zálohovanie a sprístupnenie dát, ktoré ponúka zabezpečenie prostredníctvom 9-vrstvového mechanizmu. Začína pri overení účtu, pokračuje ochranou pri prenose údajov a končí zábezpekou uložených údajov. 

Pokiaľ chcete Huawei Cloud využívať, musíte si vytvoriť Huawei ID so silným heslom, ktoré obsahuje najmenej osem znakov, medzi ktorými by nemali chýbať veľké a malé písmená, číslice a špeciálne znaky.

Keď sa niekto (alebo aj vy) bude chcieť prihlásiť pod vaším ID do nového zariadenia, dostanete niekoľko oznámení, napríklad prostredníctvom SMS, e-mailu či push notifikácií. Tak budete hneď vedieť, že sa s účtom niečo deje. 

Aby Huawei Cloud zaistil, že vašu totožnosť nie je možné ukradnúť alebo zneužiť, služba prísne implementuje tieto metódy overovania:

  • dvojfaktorovú autentifikáciu
  • overenie pomocou posuvného captcha, ktoré blokuje potenciálne automatizované útoky
  • bezpečné overenie pri zmene prepojenej e-mailovej adresy alebo telefónneho čísla

Prenos údajov do a z cloudu je kontrolovaný pomocou digitálnych certifikátov, správy relácií a šifrovacích algoritmov.

Keď Huawei Cloud šifruje citlivé používateľské dáta, vytvoria sa šifrovacie a dešifrovacie kľúče, ktoré sú prepojené s Huawei ID. Tie sú potom uložené izolovane na serveri, sú šifrované a neprístupné pre iné aplikácie. Dôveryhodné aplikácie musia najprv získať oprávnenie používateľa na prístup ku kľúču. 

Kedykoľvek môžete zrušiť registráciu svpjho Huawei ID a vaše dáta budú z cloudu vymazané.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu