Huawei chce, aby sa Honor stal jeho najväčším konkurentom

Špekulácie o predaji Honoru sa napokon potvrdili a na situáciu aktuálne reaguje zakladateľ Huaweiu Ren Zhengfei. Hovorí o dôvodoch predaja a očakávaniach, ktoré by rád v budúcnosti od svojej dcérskej firmy videl.

V polovici októbra sme vás informovali, že Huawei údajne zvažuje predaj dcérskej značky Honor. Správy sa napokon ukázali ako pravdivé a Honor poputuje konzorciu čínskych firiem. Konkrétny dôvod predaja však nebol úplne známy a verilo sa, že išlo predovšetkým o reštrikcie, ktoré na Huawei uvalila americká vláda. 

Teraz sa k celej udalosti vyjadril zakladateľ Huaweiu Ren Zhengfei. Tvrdí, že predaj Honoru bol nevyhnutný, pretože dcérska firma čelí obrovskému tlaku z pretrvávajúcej nedostupnosti potrebných technických prvkov. Ide vlastne o podobné problémy, ktorým čelí materský Huawei. Ten ich však podľa Zhengfeia dokáže prekonať a Honor sa predáva najmä preto, aby ľudia a distribútori neprišli o prácu, keby sa situácia vyhrotila ešte viac. 

Zhengfei obviňuje vládu USA z toho, že Huawei nechce sankciovaním usmerniť, ale jej zámerom je zničiť firmu ako takú. Zároveň si želá, aby sa Honor po predaji stal najväčším konkurentom materskej firmy. Vyrovnať sa Huaweiu alebo ho predbehnúť má byť pre zamestnancov Honoru podľa Zhengfeia najväčšou motiváciou. 

Zdroj: mobileworldlive.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu