Huawei Band 6: 1,47'' AMOLED displej a dvojtýždňová výdrž batérie

Od svojho predchodcu sa líši oveľa väčším displejom s vyšším rozlíšením, viacerými tréningovými režimami, novými funkciami aj dlhšou výdržou na jedno nabitie.

Huawei Band 6 je nástupcom modelu Band 4 (základné info) uvedeného v roku 2019. Číslicu päť Huawei preskočil. Ponúka modernejší dizajn, veľký 1,47-palcový AMOLED displej s rozlíšením 194 x 368 bodov a celodenné monitorovanie SpO2, teda nasýtenie krvi kyslíkom, ktoré môže poslúžiť pre orientačné meranie napríklad aj pri Covid-19, kedy sú percentá nasýtenia dôležitým ukazovateľom pri posúdení závažnosti ochorenia.

Základné parametre:
Rozmery 43 x 25 x 11,0 mm, hmotnosť 18 g (bez remienka), 1,4'' AMOLED displej, rozlíšenie 194 x 368 b., 282 ppi, Bluetooth 5.0, vodeodolnosť 5ATM, snímač tepu srdca, SpO2 (24/7), monitorovanie spánku, 96 športových režimov, kompatibilita Android a iOS. 

Novinka má príjemné rozmery 43 x 25 x 11 mm a nízku hmotnosť 18 gramov (bez remienka). Na ovládanie funkcií poslúži okrem dotykového displeja aj fyzické tlačidlo umiestnené v bočnej stene. Nechýba odolnosť voči vode 5ATM, takže s náramkom môžete plávať, medzi športovými režimami (96) nájdeme aj plávanie.  

Okrem tradičného sledovania fyzickej aktivity, možnosti použiť náramok ako diaľkovú spúšť fotoaparátu a na ovládanie prehrávanej hudby zo spárovaného smartfónu, tu nájdeme monitorovanie srdcovej činnosti a spánku, pričom senzory sledujú aj spánkové apnoe. Výrobca udáva výdrž na jedno nabitie až 14 dní pri bežnom a 10 dní pri náročnom používaní. 

Huawei Band 6 je zatiaľ dostupný iba v Malajzii, cena je stanovená na 219 RM, približne 50 eur. Na výber sú tri farby Graphite Black, Amber Sunrise a Forest Green. Globálna dostupnosť nebola ešte oznámená. 

Zdroj: shop.huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu