Huawei Band 4 Pro: GPS, NFC a meranie kyslíka v krvi

Huawei uviedol na čínskom trhu vylepšenú verziu svojho športového náramku, ktorý ponúka dôležité funkcie známe skôr zo smart hodiniek.

Minuloročný model Huawei Band 4 dostal svojho vylepšeného nástupcu s prívlastkom Pro. Už dokáže na monitorovanie trasy využiť vstavané GPS a vďaka NFC sa dá náramkom bezkontaktne platiť. Výrobca spomína iba službu AliPay, či bude dostupné aj Google Pay nie je isté.

Tretím vylepšením je pulzný oximeter, ktorý by mal vedieť zmerať hladinu kyslíka v krvi. Zvyšná výbava ani dizajn sa veľmi nezmenili. Na 0,95-palcovej AMOLED obrazovke je použité rozlíšenie 120 x 240 bodov.

Základné parametre:
Rozmery 45 x 19 x 11 mm, hmotnosť 25 gramov, silikónový náramok, 100 mAh batéria, výdrž až 12 dní (šetriaci režim), doba nabíjania 1,5 hodiny, 0,95'' farebný AMOLED displej, rozlíšenie 120 x 240 b., snímač srdcového tepu, akcelerometer, Bluetooth 4.2, vodotesnosť (5ATM), NFC, GPS, kompatibilita s OS Android 4.4 a vyšším, iOS 9.0 a novším. 

Huawei Band 4 Pro ponúka záznam 11 druhov cvičení, sleduje pohybové aktivity, počíta prejdené kroky, vzdialenosť, spálené kalórie, zobrazí počasie a po spárovaní s telefónom cez Bluetooth poslúži ako notifikačné centrum. Samozrejmosťou je snímač tepu srdca a monitorovanie spánku.

Je vodeodolný, takže ho nemusíte odkladať ani pri návšteve bazéna alebo sprchovaní. Pri zapnutom celodennom meraní tepu, monitorovaní spánku a zvýšenom jase obrazovky je výrobcom udávaná výdrž päť dní. Pri fyzickej aktivite so zapnutým GPS je výdrž sedem hodín. Huawei Band 4 Pro je kompatibilný s operačným systémom Android a iOS.

Odporúčaná cena je stanovená na 399 CNY, teda približne 54 eur. Európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. Na výber je v troch farbách: čiernej, červenej a ružovej. 

Zdroj: huawei.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu