Huawei: 30 % z celosvetovo predaných smartfónov nepodporuje Google služby

Takmer tretina všetkých dodaných smartfónov Huawei na svetový trh prináša vlastný ekosystém HMS, ktorý nahrádza služby od Googlu.

Prvá séria smartfónov označených ako MHS (Huawei Mobile Services) alebo AG smartfóny (podľa AppGallery), v ktorých nenájdeme Google služby, bola uvedená na jeseň minulého roka. Išlo o rad Mate 30. 

Teraz výrobca prezradil, že v priebehu júna 2020 sa podiel predajov HMS smartfónov na celkových dodávkach telefónov Huawei v celosvetovom meradle vyšplhal na 30 %.  

Podľa Thomasa Liu, country manažéra Huawei Slovensko, sú rastúce čísla predajov tzv. HMS telefónov dôkazom, že smartfóny sú medzi používateľmi stále populárne. Úspech pripisuje najmä inováciám, ktoré Huawei vo svojich zariadeniach prináša. 

Úspech neobchádza ani Slovensko. "Na Slovensku sa podiel HMS smartfónov na celkovom počte predaných telefónov od júna tohto roka pohybuje okolo 20 %. Navyše, nepozorujeme ani nárast reklamácií či vrátení zakúpených produktov. Celkový vývoj vnímame ako znak toho, že Slováci novým HMS smartfónom dôverujú," priblížil Thomas Liu.

Dôležitou súčasťou nových smartfónov je obchod s aplikáciami AppGallery. Od svojho globálneho spustenia v apríli 2018, sa vypracoval na tretiu najpoužívanejšiu platformu pre mobilné aplikácie na svete. V súčasnosti ho globálne používa viac než 420 miliónov používateľov, pričom vyše 100 miliónov pripadá na oblasti mimo Číny.

Platforma zaznamenáva solídny rast aj na Slovensku. Kým v júni 2019 obchod AppGallery používalo niečo vyše 94 000 Slovákov, aktuálne dáta hovoria o takmer dvojnásobnom počte - 180 000 mesačných používateľov. 

Nedávno si Huawei pripísal nový míľnik - v Q2 2020 sa stal svetovou jendotkou v dodávkach smartfónov, keď ich podľa agentúry IDC dodal takmer 60 miliónov a predbehol tak svojho veľkého rivala Samsung.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy14.08.2020 - 09:44 Trvalý odkaz

co myslíte, kolko je na tomto pravdy?
"Teraz výrobca prezradil, že v priebehu júna 2020 sa podiel predajov HMS smartfónov na celkových dodávkach telefónov Huawei v celosvetovom meradle vyšplhal na 30 %. " podla tohto textu dodali v júni 70% telefonov s google?!
zo začiatku mi bol "boj Huawei vs svet" celkom sympatický, ale teraz mi lezie číňan strasne na nervy. od ohýbania pravdy cez bohapuste klamstva az po desiatky trollov (chvaliacich Huawei) v diskusných fórach, no predstavoval som si ze ich "boj o miesto na slnku" bude prebiehat inak.

Tomas17.08.2020 - 11:04 Trvalý odkaz

In reply to by jarpo

Akurat ze ostatne firmy su na trhu a musia svoje realne zisky a predaje vykazovat realnym akcionarom. Huawei nie. Ten keby si vymysli, ze predal XY vyrobkov, tak len velmi tazko niekto zisti, kde je naozaj pravda. Tu bude vediet jedine Huawei (a cinska vlada)

Celá diskusia 4 príspevky