Hráč na Stadii nahral tisíce hodín v Red Dead Online, bojí sa, že o svoj postup príde

Google finančne odškodní hráčov, ktorí investovali do hier na Stadii a peniaze im vráti. Je však otázne, ako bude kompenzovaný ich čas a dosiahnutý herný postup.

Google aktuálne prekvapil oznámením, že jeho ambiciózna herná služba Stadia končí v januári 2023. Po troch rokoch sa totiž nedočkala očakávaného prijatia a gigant už nevidí dôvod na jej ďalšiu prevádzku. Používateľom, ktorí si nakúpili herné ovládače a hry prostredníctvom obchodu Google Store a Stadia, sa začiatkom budúceho roka vrátia peniaze. 

Finačne by teda hráči nemali byť stratoví. Google však aspoň zatiaľ nemyslel na to, že používatelia do Stadie neinvestovali iba svoje peniaze, ale aj čas. V jednotlivých hrách majú odohraný značný počet hodín a preto sa obávajú, že o svoj dosiahnutý postup prídu. Príkladom je hráč s prezývkou Colour, ktorý na svojom Twitteri zverejnil neuveriteľný progres. Na Stadii mal odohrať takmer 6-tisíc hodín v Red Dead Online a teraz sa bojí, že príde o postup aj svoju postavu. 

Preto prosí Rockstar, ktorý za hrou stojí, aby mu jeho herné úsilie pred vypnutím služby zachránil. Podobný problém už rieši viacero vydavateľov, ktorí sa v týchto dňoch zamýšľajú nad tým, ako postup hráčov preniesť na inú platformu. Tieto otázky sú však zatiaľ nezodpovedané a Google sa k situácii nevyjadril. Ďalší postup tak zrejme necháva na vydavateľoch.

Zdroj: twitter.com/ItsColourTV


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu