Honor White Paper: zabezpečenie súkromia a dát je prioritou

S nadchádzajúcimi novinkami v kategórii mobilných telefónov Honor výrobca opísal, ako bude zabezpečnie citlivých dát na nových zariadeniach prebiehať.

Zabezpečenie citlivých dát, ktoré máme v telefóne, a zabránenie ich zneužitiu, je veľkou tému pre vývojárov operačných systémov aj výrobcov telefónov. Honor v rámci novej stretégie ochrany súkromia vydal tzv. White Paper, ktorý ukazuje spôsoby zabezpečnia citlivých dát na nových telefónoch.

Päť základných pilierov nového zabezpečenia na mobilných telefónoch Honor:
- Minimalizácia dát: Cieľom je do budúcnosti zhromažďovať dáta, ktoré nie sú naozaj nevyhnutné a uchovávať ich len nevyhnutne potrebný čas.
- Transparentnosť a možnosť kontroly: Zrozumiteľné a jednoznačné prostredie pre nastavenie možnosti zberu osobných údajov, kedy budete vždy vedieť, na aký účel budú použité. Máte tiež možnosť kedykoľvek zber akýchkoľvek dát kedykoľvek vypnúť.
- Nastavenie dát priamo na vašom zariadení: Jednoduché nastavenie dát priamo na vašom zariadení, kedykoľvek je to potrebné.
- Anonymizácia indentity užívateľa: S využitím pokročilej technológie bude kvôli vyššiemu zabezpečniu identita užívateľa anonymizované a tak chránená pred prípadných zdieľaním a zneužitím.
- Bezpečné dáta: Využitie len takej pokročilej technológie, ktorá je zároveň bezpečná a dostatočná k ochrane vašich dát.

Honor tiež disponuje najvyššími metódami zabezpečnie GAPP (Generally Accepted Principles and Practices) a tiež celosvetovo najprísnejšími reguláciami pre ochranu súkromia a osobných údajov GDPR (General Data Protection Regulation), vyvinul tak vlastné bezpečnostný systém, ktorý prešiel certifikáciou British Standards Institution (BSI) ISO / IEC 27701.

Aj vy sami môžete znížiť riziko zneužitia údajov z telefónu. Aplikáciám povoľte len zdieľanie informácií nevyhnutných na ich fungovanie. Skontrolujte si nastavenia súkromia vo vašom telefóne. Ak potrebujete telefón poslať do opravy, nastavte si v ňom servisný režim. Nikto iný si tak nezobrazí akékoľvek vaše citlivé údaje.

Pozrite si, ktoré aplikácie majú prístup v údajom o vašej polohe a vypnite všetky, ktoré to podľa vás nepotrebujú. Ak pri zdieľaní súkromného obsahu dvakrát zdieľanie odmietnete a zároveň vyberiete možnosť túto žiadosť už neopakovať, nemala by sa k vám už dostať. Môžete sa tak vyhnúť skutočnému obťažovanie alebo nevyžiadanému kontaktovaniu.

Ak by ste si o ochrane citlivých údajov chceli prečítať viac, informácie nájdete na webe Honoru

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu