Honor prináša 10 tipov, ako chrániť telefón v lete

Horúčavy, ktoré nás trápili prednedávnom, na pár dní ustúpili, no opäť sa majú vrátiť. Pre väčšinu z vás sú zrejme tipy uvedené v článku samozrejmosťou, no niektorým sa môžu zísť.

Elektronika a vysoké teploty nie sú veľkí kamaráti a pokiaľ niečo zanedbáte, môže sa aj poškodiť. Takisto vysoká vlhkosť môže byť pre telefón problémom, usadený kondenzát vnútri sa môže negatívne prejaviť až oveľa neskôr. Ako telefón v lete chrániť?

1. Držte telefón v suchu
Či už máte akýkoľvek telefón, vždy je lepšie ho držať od vody ďalej. Môžete tiež skúsiť vodeodolné púzdra, niektoré majú aj špeciálny konektor na slúchadlá. Ak by sa vám aj napriek tomu podarilo telefón namočiť, ihneď vyberte SIM kartu. Pokiaľ máte model s vyberateľnou batériou, taj aj batériu. Pomôct môže miska s ryžou, ktorá vyťahuje vlhkosť. Nechajte ho tak cez noc, ryža by mala absorbovať prebytočnú vodu.

2. Udržujte telefón v čistote
V lete sa potíme, natierame krémom a podobne, a všetky nečistoty z rúk končia na našom telefóne. Dobre poslúži akákoľvek suchá handrička. Môžete využiť špeciálne jemné handričky na elektroniku, mikrovláknovú útierku alebo ak máte, aj obyčajnú látkovú detskú plienku. Vyhnite sa papierovým obrúskom alebo kapesníčkom, ktoré displej môžu poškriabať.

3. Piesok nie je kamarát
Zrnká piesku z pláže sa môžu ľahko dostať pod ochranný kryt, do štrbín telefónu a môžu spôsobiť poškriabaniš displeja, konštrukcie alebo zanesenie konektorov. Nedávajte na pláži telefón len tak voľne do tašky alebo do vrecka, ale uzavrite ho zvlášť v drobnej taške.

4. Nenechávajte telefón v aute
Rovnako ako u malých detí alebo domácich maznáčikov, ak sa teploty prehupnú k tropickým stupňom, nenechávajte ani svoj telefón v zavretom aute. Horúčava môže postupne zničiť elektronické spoje.

5. Nepokladajte telefón na inú elektroniku
Akákoľvek elektronika znáša vysoké teploty a veľkú vlhkosť zle. Procesor a príp. chladenie pracuje na plné obrátky. Teplo, ktoré v tú chvíľu z vášho prístroja beží, by mohlo spôsobiť nenávratné škody na telefóne, ktorý na neho položíte.

6. Držte telefón v tieni
Akákoľvek eletronika sa pri používaní zahrieva. V lete počítajte s oveľa väčšou záťažou. Ak zabudnete telefón na slniečku, môže to spôsobiť prehriatie, ktoré vám zničí batériu. Zoberte ho hneď do tieňa a kým sa ochladí na svoju bežnú teplotu, používajte ho len minimálne.

7. Vyhnite sa hraniu hier na priamom slnku
Pri opaľovaní alebo popíjaní drinkov na pláži sa vyhnite hranie hier, ktoré zaťažujú a zahrievajú procesor. 

8. Pri tropickom teple nepoužívajte GPS
Ak sa potrebujete pozrieť na cestu, vyhnite sa zapínaniu GPS na priamom slnku. Ak GPS nepotrebujete, vypnite ho úplne.

9. Vypnite nepotrebné aplikácie
Vypnite aplikácie bežiaci na pozadí, ktoré práve nepotrebujete a ktoré môžu spotrebovávať väčšie množstvo energie a zaťažovať procesor.

10. Vypnite telefón
Pokiaľ to ide, vypnite telefón úplne alebo ho nechaje doma či odložený v hotelovej izbe. Je to tá najlepšia cesta, ako sa vyhnúť prehriatiu telefónu a možno si konečne užijete dovolenku naplno.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu