Honor porovnal svoj model X8 s konkurenčným Redmi Note 11 4G a Realme 9i. V čom je lepší?

Začiatkom mája uviedol čínsky výrobca na slovenský trh cenovo dostupný smartfón s tenkým dizajnom a slušnou hardvérovou výbavou. Porovnal ho s dvomi smartfónmi konkurencie a toto je výsledok.

Výrobca sa pýši, že Honor X8 (základné info) ponúka veľmi tenké telo s hrúbkou 7,45 mm a vzhľadom na 6,7-palcovú veľkosť displeja aj nízku hmotnosť - len 177 gramov. Vďaka tenkým rámom zaberá vraj obrazovka takmer 94 % prednej steny.

Na zadnej strane sa nachádza štvorica fotoaparátov, ktorým dominuje hlavný 64-megapixelový. Dopĺňajú ho 5 Mpix širokouhlý so 120° širokým uhlom záberu a dva 2 Mpix snímače na rozostrovanie pozadia a makro zábery. 

V tabuľke sa Honor zameral na porovnanie hlavných parametrov, teda aj čipset, pamäť a cenu. Ako to celé dopadlo, si môžete pozrieť na obrázku.

V skratke môžeme povedať, že Honor X8 vyhráva v hrúbke, hmotnosti, rozlíšení hlavného fotoaparátu a cene. Naopak, body stráca pri kapacite batérie a rýchlosti nabíjania. 

Čo sa výkonu týka, s Realme 9i (základné info) a Redmi Note 11 4G (základné info) spája Honor X8 6 nm čipset Snapdragon 662. Aj kapacita úložiska a RAM je u všetkých troch smartfónov rovnaká. Tam je teda sila vyrovnaná. 

Aký je váš názor na porovnanie? Máte svojho favorita, prípadne aký ďalší konkurenčný model sa dá s Honorom X8 porovnať? Budeme zvedaví na váš názor. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu