Honor plánuje veľkú expanziu na globálne trhy

Po tom, čo sa značke opäť začalo dariť, odhalil globálny prezident spoločnosti George Zhao plány na ďalšie obdobie. Na čínskom trhu už je jednotkou, teraz chce expandovať na ďalšie trhy.

Prezident spoločnosti Honor v interview pre Nikkei Asia prezradil, že firma plánuje ďalšiu expanziu na globálne trhy. Medzi kľúčové trhy v Európe patria Veľká Británia, Francúzsko, Taliansko, Nemecko, Španielsko a Česká republika.

"Je veľmi pravdepodobné, že dovoz na svetové trhy do piatich rokov prekročí objem dodávok na čínsky trh," povedal George Zhao. Podľa správy spoločnosti Canalys bol Honor v prvom štvrťroku 2022 s 20 % podielom na čínskom trhu jednotkou.

George Zhao očakáva, že trend skladacích smartfónov bude narastať a na budúci rok odhaduje nárast záujmu zo strany zákazníkov päť- až desaťnásobne vyšší.

 Aktuálne má firma po celom svete viac než 12-tisíc zamestnancov. Vyše polovica z nich sa venuje výskumu a vývoju v laboratóriách Honoru. Neustále prebiahajú nábory po celom svete a do konca roka by mala mať značka zvýšiť počet zamestnancov až na 14 000.

Zdroj: asia.nikkei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu