Honor MagicBook 14 (2022): vysoký výkon, OS Turbo a dlhá výdrž batérie

Značka Honor uviedla na čínskom trhu nový model notebooku, ktorý láka vysokým výkonom, inteligentnými funkciami a prémiovým dizajnom. Ako prvý v portfóliu MagicBook je vybavený operačným systémom OS Turbo.

OS Turbo, ktorý debutuje v novinke Honor MagicBook 14 (2022), je systémová platforma na optimalizáciu spotreby energie pre súčinnosť hardvéru a softvéru. Optimalizuje základnú logiku správy zdrojov, prideľuje výpočtové zdroje pre rôzne scenáre používania prostredníctvom hlbokého strojového učenia a dosahuje až 28 % zníženie spotreby energie oproti predchádzajúcej generácii notebooku. 

MagicBook 14 je vybavený procesorom Intel Core H45 12. generácie a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2050. Zaujme aj novou konštrukciou rozptylu tepla s dvoma paralelnými ventilátormi. Každý z nich má viac než 100 lopatiek v tvare písmena S, ktoré účinnejšie rozptyľujú teplo. 

Lákadlom je 75 Wh batéria, čo je zatiaľ najvyššia kapacita batérie ponúkaná v 14-palcových notebookoch. Novinka dokáže pracovať až 20 hodín v pohotovostnom režime so zapnutou obrazovkou, zvládne až 16 hodín prehrávania videa vo Full HD rozlíšení z lokálneho disku alebo 13,3 hodiny prehliadania webu. Vďaka 100 W nabíjačke získate po 15 minútach nabíjania až 3,5 hodiny prevádzky. 

Vďaka funkcii Honor Share umožňuje MagicBook 14 rýchly bezdrôtový prenos súborov medzi rôznymi zariadeniami značky - od notebookov cez smartfóny až po tablety. Môžete tak pohodlne presúvať dokumenty, obrázky alebo videá. 

Novinka je tiež vybavená funkciou Device Clone, ktorá umožňuje bezdrôtovo prenášať súbory z notebookov iných značiek  do MagicBook 14 rýchlosťou až 70 MB/s, pričom je celý proces zabezpečený šifrovaním.

Telo notebooku je vyrobené z leteckého hliníka. Váži 1,54 kg a hrúbka dosahuje iba necelých 16 milimetrov. Na 14-palcovom displeji s pomerom 3:2 nájdeme 2K rozlíšenie a tenké rámy. Čítačka odtlačkov prstov je integrovaná priamo do zapínacieho tlačidla. 

Honor MagicBook 14 (2022) je na čínskom trhu dostupný v dvoch farbách: Space Gray a Mystic Silver. Cena štartuje na sume 5499 CNY, čo je približne 777 eur. O dostupnosti a cene v Európe sa výrobca zatiaľ nezmienil. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu