Honor Magic5 Pro stále patrí medzi foto špičku. Ako prebieha testovanie DXOMARK?

Honor sa podelil o pohľad do zákulisia testovania top modelu Magic5 Pro. V tom čase získala novinka prvenstvo v rebríčku, no aktuálne je poradie zmenené. Stále sa však drží v prvej trojke, pričom rozdiely v počte bodov sú malé.

Na výsledky testovania známych laboratórií DXOMARK sa názory rôznia, no stále patria medzi sledované a mnohí používatelia ich vyhľadávajú a riadia sa nimi pri rozhodovaní o novom mobile. Až 57 % európskych spotrebiteľov potvrdilo, že fotografovanie patrí medzi ich záľubu. Preto im na kvalitnom fotoaparáte v mobile záleží. 

Aj keď dôležité životné udalosti stále snímame profesionálnou technikou, v bežnom živote dokáže smartfón s kvalitnou optikou nahradiť ťažké a zložité zrkadlovky. Takým je napríklad aj Honor Magic5 Pro, ktorý patrí do zlatej kategórie smartfónov s najlepšou kamerou na svete.

DXOMARK je nezávislé technologické laboratórium neďaleko Paríža, v Boulogne Billancourt a od roku 2004 v ňom testujú kvalitu mobilných telefónov, fotoaparátov, displejov, slúchadiel i softvérových riešení. 

Na základe štandardov pre testovanie fotoaparátov mobilných telefónov, testeri DXOMARK vytvoria a analyzujú 3000 fotiek a 150 minút videa. Testy kombinujú objektívne metodiky z celkom 16 laboratórií, väčšina z nich je plne automatizovaná, teda nepotrebuje na testovanie človeka. K tomu testeri pridávajú analýzu zo skutočných situácií.

Testovanie fotografie a videa sa skladá z piatich základných sekcií: Video, Foto, Zoom, Bokeh a NáhľadAko prebieha také testovanie, sa dozviete z krátkeho videa.

Počas testovania získal Magic5 Pro najvyššie možné skóre s perfektnými výsledkami rýchlosti spustenia uzávierky fotoaparátu, presného zaostrenia, prémiového rozlíšenia a veľmi prirodzeného tónu pleti. Testovací tím vyskúšal hneď niekoľko ukážkových situácií:

- Dobré vytónovanie pleti: je to jedna z najväčších výziev pre dnešné smartfóny a je veľmi ťažké zaručiť prirodzený tón pleti

- Zachytenie pohybu: snímka potrebuje nízky expozičný čas, ktorý ale môže ovplyvniť kvalitu výslednej fotky

- Rýchle spustenie uzávierky fotoaparátu: je to dôležité pre zachytenie momentky

- Fotografovanie za zlého svetla: za zlého počasia, v interiéri alebo v noci je pre akýkoľvek fotoaparát veľmi ťažké zaostriť a urobiť kvalitnú fotku bez obrazových šumov

- Vysoká kvalita aj v najväčšom zoome: pri testovaní výkonnosti približovania pri fotografovaní aj pri natáčaní videí zaznamenal Magic5 Pro najvyššie rozlíšenie v porovnaní s konkurenčnými produktmi v rovnakej cenovej kategórii

- Videohovor aj natáčanie videí: kvalita videa sa dá veľmi dobre rozpoznať pri ťažších scenériách ako je natáčanie ľudí alebo záznam v pohybe

Po súčte bodov z testovania vo všetkých kategóriách a analyzovaní výsledkov získal celkom 152 bodov. Pri uvedení na trh vo februári 2023 bol na prvom mieste, neskôr ho v marci o jeden bod predbehol Oppo Find X6 Pro. Ten sa na vrchole rebríčka ohrial iba krátky čas, pretože ho zosadil Huawei P60 Pro s počtom bodov 156. 

Honor Magic5 Pro si môžete kúpiť v dvoch farebných prevedeniach, prírodnej zelenej Meadow Green a v klasickej čiernej Black, za odporúčanú cenu 1199 eur. Do konca mája navyše k nákupu dostanete tablet Honor Pad 8 ako darček.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu