Honor Magic V2 má hrúbku konštrukcie iba 4,7 mm, napriek tomu ukrýva 5000 mAh batériu

Zákazníci chcú smartfóny s dlhou výdržou, ale tenkou konštrukciou. Kto už má rád ťažké a hrubé telefóny? Preto je pre výrobcov výzvou priniesť model, ktorý by spĺňal podobné predstavy. Honoru sa to podarilo.

Začiatkom jesene priniesol Honor na globálny trh ďalšiu generáciu smartfónu so skladacím displejom, u ktorého sa zameral na čo najtenšiu konštrukciu, aby aj v zatvorenom stave nebol telefón výrazne hrubší než štandardný smartfón. 

Honor Magic V2 (základné info) ponúka naozaj impozantne tenkú konštrukciu. V otvorenom stave udáva výrobca hrúbku iba 4,7 mm, pri zatvorení nepresahuje hrúbka jeden centimeter, podarilo sa udržať hodnotu 9,9 milimetra. 

Pre porovnanie, Samsung Galaxy Fold má rozmery 6,1 mm a 13,4 mm, posledná novinky od kedysi materskej firmy Huawei, model Mate X5 má v špecifikáciách uvedenú hrúbku otvorenej konštrukcie 5,3 mm, zatvorenej 11,1 mm. Magic V2 tak môžeme označiť za najtenší skladací smartfón na svete. 

Napriek týmto parametrom je v Magic V2 použitá 5000 mAh batéria. Ako je to možné? Telefón prichádza s prelomovým dizajnom batérie, ktorý využíva kremíkovo-uhlíkový kompozit. Tento výber materiálu umožnil spoločnosti Honor vytvoriť batériu, ktorá je nielen ľahšia a tenšia, ale aj energeticky hustejšia.

Kremík, ako súčasť anódového materiálu, môže obsahovať viac lítiových iónov ako grafit, čo je štandardný materiál používaný v typických lítium-iónových batériách. To znamená vyššiu kapacitu akumulácie energie v pomere k fyzickej veľkosti batérie. 

Vývojári prepracovali aj vnútornú architektúru telefónu a vytvorili zjednodušené rozloženie, ktoré maximalizuje priestor. To umožnilo zachovať štíhle telo. Základným kameňom pri znižovaní celkovej hrúbky zariadenia bol aj integrácia super ľahkého titánového pántu, známeho svojou pevnosťou a ľahkosťou. 

Významnú úloha hrala miniaturizácia vnútorných komponentov. Každý prešiel starostlivou kontrolou priestorovej efektívnosti. Výsledkom je, že viacero funkcií bolo skombinovaných do jedného komponentu, čím sa uvoľnil priestor pre väčšiu batériu v tenkom profile. V telefóne je použitý aj ultratenký bionický chladiaci systém. 

Honor Magic V2 sa zatiaľ predáva najmä na domácom čínskom trhu, výrobca pri globálnom septembrovom uvedení neoznámil presnú dostupnosť ani cenu. Odhaduje sa na 1600 eur.

Zdroj: tlačová správa

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu