Honor koncom roka prinesie 5G smartfóny

Na technologickej výstave MWC v Šanghaji sa prezident Honoru zaviazal, že ešte do konca tohto roka uvedie firma na domáci trh smartfóny s podporou sietí piatej generácie.

GeorgeZhao uviedol, že zariadenia budú podporovať NSA a SA technológie. Viac sme sa o pripravovaných novinkách z jeho vyhlásenia nedozvedeli. 5G pripojenie ponúkne vyššie rýchlosti pripojenia a nižšiu odozvu. Využitie nájde nielen v mobilných telefónoch, ale aj v oblasti IoT a virtuálnej realite.  

Na spustenie komerčnej prevádzky 5G sietí sa už dlhší čas pripravujú mobilní operátori po celom svete. Štart ostrej prevádzky sa očakáva v priebehu budúceho roka. Na využívanie výhod novej siete sú potrebné aj zariadenia, ktoré podporujú 5G konektivitu.

Na trhu je ich stále málo, a tak sa očakáva, že výrobcovia postupne uvednú nové modely, ktoré v 5G sieti dokážu pracovať. Jedným z nich bude aj Honor. 

Včera spustila 4ka prevádzku 5G na malom území Banskej Bystrice. Bude zatiaľ slúžiť najmä na vyladenie technológie a testovanie siete. Pokiaľ sa budete pohybovať na správnom mieste a budete mať smartfón s 5G, podľa 4ky by ste sa v najbližších týždňoch mali dokázať pripojiť na 5G sieť operátora. Viac informácií nájdete v našom článku 4ka spustila prevádzku 5G siete, zatiaľ v Banskej Bystrici.

Zdroj: twitter.com/HonorCZSK

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu