Honor Band 5 Sport pripevníte aj na topánku

Športový náramok ponúka možnosť pripevneniť na viazanie šnúrok na topánkach, čím lepšie meria údaje, napríklad pri behu alebo basketbale.

Honor Band 5 Sport je lacnejším súrodencom obľúbeného Honoru Band 5, ktorý farebným displejom, dlhou výdržou batérie a šikovnými funkciami smelo konkuruje iným výrobcom. Jeho podrobnú recenziu sme vám priniesli v článku s názvom Honor Band 5 - priamy útok na Xiaomi.

Novinka umožňuje dva typy nosenia s rýchlym prepínaním medzi režimami. Buď ho máte klasicky na zápästí, kam ho navlečiete cez pružný textilný remienok, alebo telo vložíte do špeciálneho krytu pripevneného na šnúrky u topánok. 

Základné parametre:

Rozmery 41 x 15  11 mm, hmotnosť 13 g, 0,5'' OLED displej, rozlíšenie 48 x 88 pixelov, odolnosť 5ATM, Bluetooth 4.2, 77 mAh batéria, približne 14-dňová výdrž na jedno nabitie, nosenie na zápästí aj na nohe, kompatibilita s Androidom a iOS. 

Vďaka senzoru so šiestimi osami dokáže náramok monitorovať a spracovávať viac dát než štandardné trojosové fitnes zariadenia. Výrobca hovorí až o 97 % presnosti pri behaní.  

Náramok je zaujímavý nielen konštrukčným riešením pripevnenia na topánku, ale ide o prvý produkt Honoru, ktorý je vyrobený z recyklovaného materiálu - z plastových fliaš. 

Honor Band 5 Sport ponúka iba malý čiernobiely displej, no zmestí sa tam množstvo základných informácií: dátum, čas, pripojenie k mobilu cez Bluetooth a úroveň nabitia batérie. 

Cez dotykový bod pod displejom prepínate medzi zobrazením počtu krokov, prejdenej vzdialenosti, spálených kalórií, záznamu spánku a športového tréningu. Nechýba funkcia Nájsť telefón a náramok vám bude po hodine nečinnosti pripomínať, aby ste sa viac hýbali.

Cez mobilnú aplikáciu si viete nastaviť budík, zvolíte si časové rozpätie na režim Nerušiť a viete si tu usporiadať poradie zobrazovaných položiek na displeji náramku. V časti upozornenia nastavíte, ktoré notifikácie zo spárovaného smartfónu chcete dostávať. 

Band 5 Sport je pri pripevnení na nohe unikátny zberom siedmich druhov dát o behaní. Sleduje dĺžku kroku, kadenciu, rozsah pohybu, uhol nohy, dopad, dobu kontaktu so zemou a vzorec úderu nôh. 

Okrem toho monitoruje desať rôznych typov pohybových dát pri ďalších športoch, či už hráte tenis, badminton alebo basketbal. Pri ňom okrem iného zmeria výšku aj počet vertikálnych skokov. 

Vďaka odolnosti voči vode s ním môžete plávať v bazéne a nemusíte ho odkladať pri sprchovaní. Výdrž batérie závisí od náročnosti používania. Na jedno nabitie vydrží až dva týždne alebo ponúkne 40 hodín nepretržitého sledovania výkonu.

Ja som ho pri bežnom používaní prvýkrát nabíjala po desiatich dňoch. Nechala som si zapnuté doručovanie notifikácií, zaznamenávanie tréningu a neodkladala som ho ani v noci. Batériu dobijete za necelú hodinu vložením tela do kolísky s USB konektorom. 

Možnosti pri notifikáciách sú veľmi skromné. Pri prichádzajúcom hovore viete iba stlmiť zvonenie na telefóne, nie hovor zrušiť a ani nevidíte, kto vám volá. Doručené správy si neprečítate. Keď sa po zavibrovaní pozriete na displej, vidíte iba ikonu aplikácie. Náramok spárujete s androidom aj iPhonom. 

Orientačná cena: 23 eur

Výhody:

+ režim pripevnenia na topánku

+ presnejšie a podrobnejšie monitorovanie dát pri behaní a basketbale

+ hmotnosť

+ cena

Nevýhody:

- hrúbka tela

- malý, čiernobiely displej

- veľmi jednoduché zobrazenie notifikácií

- pri prichádzajúcom hovore nevidíte, kto vám volá

Záver

Výhody tohto fitnes náramku ocenia najmä športovci, ktorých zaujímajú podrobné dáta zbierané z tréningov. Možnosťou pripevniť náramok na topánku a získať tak podrobné údaje o spôsobe behu či výške skoku pri basketbale, je Honor Band 5 Sport unikátny. A lacný. Viem si predstaviť, že pri športových aktivitách poslúži ako doplnok k lepšie vybaveným a elegantnejším inteligentným hodinkám. 

Nemusíte ho často nabíjať, na ruke ho takmer necítite a dokáže automaticky prepínať medzi režimom zápästia a pripnutím na topánku. V slovenských obchodoch sa predáva v dvoch farbách - ružovej a sivej. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu