Hongmeng OS nemá byť pre smartfóny. Huawei chce pokračovať s Androidom

Za vyjadrením má stáť viceprezidentka Huaweiu Catherine Chen, ktorá tvrdí, že Hongmeng OS nikdy nemal byť náhradou za Android. Prvé zariadenie s novou platformou sa však už vraj pripravuje a nebude to smartfón.

Zrejme nikomu neuniklo, že Huawei v poslednom období čelil nepodloženým obvineniam zo špionáže a sankciám zo strany USA, ktoré mu obmedzovali používanie Androidu.

V priebehu kauzy sa pomerne často skloňoval nový operačný systém, na ktorom má čínsky gigant pracovať už nejaký čas. Ide o Hongmeng OS (Harmony OS), o ktorom sa hovorilo ako o náhrade Androidu. 

Teraz prinieslo viacero zahraničných zdrojov informácie, že tento operačný systém nikdy nebol určený na náhradu Androidu. Zdroje sa odvolávajú na vyjadrenie viceprezidentky Huaweiu Catherine Chen. Má ísť o systém vyvinutý pre priemyselné využitie, internet vecí a interné účely výrobcu. Prvým zariadením, v ktorom pobeží nový systém od Huawei má byť smart TV značky Honor. Televízia by mala byť uvedená už v auguste.

Tieto informácie mali podľa webu Xinhuanet.com odznieť na tlačovke v Bruseli. Aj napriek tomu, že Hongmeng OS Huawei nedávno označil ochrannou známkou, nemal nikdy slúžiť ako náhrada Androidu. 

Zdá sa, že obsahuje oveľa menej riadkov kódu ako plnohodnotné mobilné operačné systémy. Chen mala dodať, že interný OS Huaweiu má tiež extrémne nízku latenciu v porovnaní so systémom od Googlu. 

Zdroj: Xinhuanet.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu