Hodinky Samsung Galaxy Watch4 dostávajú aktualizáciu s novými funkciami

Vďaka softvérovej aktualizácii si môžete vzhľad hodiniek upraviť na mieru a tiež lepšie sledovať svoje zdravie a telesnú aj duševnú pohodu.

Najnovšie modely inteligentných hodiniek série Samsung Galaxy Watch4 (recenzia) dostali aktualizáciu operačného systému, ktorá prináša nové možnosti personalizácie vzhľadu a rozšírené fitnes funkcie. Pribudol intervalový tréning pre bežcov a cyklistov, nový program pre lepší spánok aj vylepšená analýza telesnej stavby. 

V novom intervalom tréningu si môžete nastaviť počet a trvanie jednotlivých cvičení, prípadne aj vzdialenosť, ktorú chcete ubehnúť alebo prejsť. Hodinky potom budú strážiť, či svoje ciele plníte, prípadne vám môžu predpísať tréningový program, v ktorom sa budú striedať intenzívnejšie a menej intenzívne časti.

Bežci ocenia meranie kyslíka v krvi v reálnom čase a po dobehnutí im hodinky na základe potenia pri behu poradia, koľko by mali vypiť, aby neboli dehydratovaní. Hodinky sledujú aj návrat srdcového tepu do normálu. 

Vylepšená bola aj funkcia Telesná kompozícia. Okrem stanovenia najrôznejších osobných cieľov (hmotnosť, percento telesného tuku, množstvo kostrového svalstva a pod.) môžete v aplikácii Samsung Health dostávať tipy a rady pre lepšiu motiváciu.

Informácie o telesnej stavbe získate aj prostredníctvom digitálneho fitness programu Centr, za ktorým stojí herec Chris Hemsworth. Všetci používatelia Galaxy Watch4 navyše budú mať k dispozícii tridsaťdňový bezplatný skúšobný prístup k hlavnej časti programu Centr.

Nová funkcia Sleep Coaching pomáha vylepšiť spacie návyky. Program vyhodnotí váš spánok počas dvoch cyklov trvajúcich minimálne sedem dní a pridelí vám jeden z tzv. spánkových symbolov – zviera, ktorému sa svojimi návykmi najviac podobáte. 

Nasleduje program trvajúci štyri až päť týždňov, počas ktorých vám hodinky budú radiť, kedy si ísť ľahnúť, automaticky vás budú odkazovať na odborné články, pomôžu vám pri meditácii a budú vám zasielať pravidelné správy, ako si so spaním vediete.

S novou aktualizáciou pre Galaxy Watch4 prichádzajú aj ďalšie možnosti úpravy vzhľadu hodiniek. Na výber sú nové ciferníky s rôznymi farbami a fontami a remienky v nových farbách, napr. vo vínovej alebo krémovej.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu