Hodinky Samsung Galaxy Watch dostanú One UI 5 s novými funkciami

Samsung pripravuje pre posledné dve generácie inteligentných hodiniek veľkú aktualizáciu používateľského prostredia. Prinesie vylepšené funkcie zamerané na lepší spánok, prispôsobenie zón srdcového tepu aj nové možnosti detekcie pádu.

Nový softvér One UI 5 je podľa Samsungu navrhnutý tak, aby ponúkol personalizovanejšie nastavenia, intuitívnejšie používanie a nové funkcie, ktoré zlepšia váš spánok. Ten je dôležitý nielen pre zdravie organizmu, ale aj celkovú pohodu v priebehu dňa.

Pri vývoji nového systému sa výrobca zameral na tri kľúčové prvky pre lepší spánok: pochopenie osobných spánkových vzorcov, budovanie zdravých návykov a vytvorenie prostredia priaznivého pre spánok.

Nové používateľské rozhranie Sleep Insights zobrazuje skóre spánku používateľa a poskytuje prehľad o predchádzajúcom nočnom odpočinku. Súčasťou sú fázy spánku, zaznamenanie chrápania a údaje o hladine kyslíka v krvi počas noci. 

Okrem toho je funkcia Sleep Coaching prispôsobená pre osem rôznych typov spánku a dostupná bude priamo v hodinkách, nielen v mobilnej aplikácii telefónu. 

Zjednodušilo sa aj prepojenie Galaxy Watch so širokým spektrom zariadení, takže ak hodinky rozpoznajú že ste zaspali, SmartThings umožnia prispôsobiť pripojené zariadenia, aby sa vytvorilo priaznivé prostredie na spánok. 

Režim spánku stlmí upozornenia, zníži jas obrazovky telefónu a hodiniek, a One UI 5 Watch zabezpečí, že sa bude využívať infračervený senzor namiesto zeleného LED svetla, aby sa ešte viac minimalizovalo rozptýlenie. 

Druhá novinka sa týka športovania. K rôznym bežeckým nástrojom vrátane analýzy behu v reálnom čase a prispôsobeného intervalového tréningového programu bola pridaná personalizovaná zóna srdcovej frekvencie

Nová funkcia analyzuje individuálne fyzické schopnosti a nastavuje päť optimálnych úrovní intenzity tréningu (zahriatie, spaľovanie tukov, kardio, tvrdý tréning a maximálne úsilie). To umožňuje stanoviť si vlastné ciele na základe vlastných schopností, od spaľovania tukov až po výkonné kardio.  

Outdoorový model Galaxy Watch Pro dostane rozšírenú trasu, ktorá popri doteraz dostupných možností pešej turistiky a cyklistiky podporuje beh a chôdzu. Takisto sa bude môcť vyhľadávať a pristupovať k databáze súborov GPX priamo cez aplikáciu Samsung Health a dostávať tak odporúčania na nové trasy na základe vstupov, ako je poloha, čas, hodnotenie alebo popularita.

One UI 5 pre Galaxy Watch prinesie vylepšenú funkciu SOS. Umožní priamu komunikáciu na číslo pohotovostnej služby vrátane informácií o polohe  a takisto ponúkne po aktivácii SOS okamžitý prístup k lekárskym informáciám používateľa. 

Okrem toho bude predvolene aktivovaná detekcia pádu pre používateľov pokročilého veku (na základe údajov z aplikácie), aby pomohla znížiť riziko núdzových situácií. 

Nové prostredie One UI 5 bude pre Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5 dostupné neskôr v tomto roku.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu