Hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 dostávajú nové funkcie

Najnovšia aktualizácia inteligentných hodiniek prináša analýzu behu, vylepšenie komunikácie cez správy, meranie hladiny VO2 max aj detekciu pádu.

Nové funkcie, ktoré prichádzajú na hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 (recenzia) poznáme z nedávno uvedených Galaxy Watch 3 (recenzia). Týkajú sa oblasti zdravia, komunikácie a pripojenia. 

Vďaka novej funkcii Running Analysis sa podľa výrobcu môžete stať lepším bežcom. Analýza behu obsahuje množstvo podrobných údajov, ktoré vám pomôžu zlepšiť výkon a predchádzať zraneniam. 

Okrem toho môžete tiež merať VO2 max, čo je ukazovateľ maximálneho množstva kyslíka v krvi, ktoré môže človek spotrebovať pri intenzívnom cvičení. Ukáže, v akej ste kondícii a môžete tak sledovať vaše pokroky, a zlepšiť vytrvalosť. 

Detekcia pádu je užitočná funkcia, vďaka ktorej budete môcť pri zistenom páde hodinkami poslať svojim štyrom blízkym kontaktom SOS upozornenie, že ste v nebezpečí. 

Aktualizácia prináša aj vylepšenie komunkácie cez správy. Namiesto toho, aby ste po prijatí upozornenia na inteligentných hodinkách museli brať do rúk svoj telefón, aby ste si pozreli prílohu, môžete teraz jednoducho prezerať emotikony a fotografie priamo zo svojho zápästia. 

Keď dostanete správu, hodinky tiež namiesto jednej správy automaticky zobrazia históriu četu, takže môžete rýchlo nadviazať na staršiu konverzáciu. Pribudli aj zábavné odpovede AR emotikonmi a Bitmoji nálepkami. 

Update prináša vylepšené ovládanie hudby vrátane okamžitého prístupu z ciferníka k zoznamu skladieb v telefóne. Pri snímke obrazovky máte možnosť rolovania, teda zachytíte napríklad dlhé vlákno konverzácie, údaje o cvičení a podobne. Screenshot sa automaticky odošle do vášho smartfónu. 

Aktualizácia je sprístupňovaná postupne, preto ak na vaše zariadenie ešte neodrazila, obrňte sa trpezlivosťou. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu