HMD Global uviedlo štyri nové Nokie. Nechýba oživená Nokia 5310

Štvorica noviniek cieli na rôznych zákazníkov, od najmenej náročných až po takých, ktorí túžia po prémiovom smartfóne. Výrobca oživil Nokiu 5310 XpressMusic, klasický telefón s možnosťou prehrávať obľúbené skladby.

Pre každú novinku neskôr pripravíme samostatný článok typu základné info, preto si telefóny teraz predstavíme iba v krátkosti.

Online prezentácia priniesla trojicu androidov a klasický telefón Nokiu 5310. Hudobný mobil s rovnakým názvom, ale s prívlastkom XpressMusic, nemusíme starším čitateľom asi predstavovať. Aj dnes nájdete na našom webe jej recenziu z roku 2007

Nová Nokia 5310, rovnako ako jej predchodca, ponúkne MP3 prehrávač, FM rádio a dva výkonné reproduktory na prednej strane, ktoré zaistia komfortné počúvanie obľúbených skladieb. Tešiť sa máme na klasický dizajn s modernými elegantnými prvkami a batériu s dlhou výdržou. 

Prvým modelom konzorcia HMD Global s podporou sietí piatej generácie je Nokia 8.3 5G. Výrobca spomína, že ide o prvý inteligentný telefón, ktorý používa 5G RF Front End modul spoločnosti Qualcomm, v ktorom je zhromaždených viac než 40 rôznych RF komponentov. Nokia 8.3 5G tak má byť zariadením, ktoré bude aktuálne aj v budúcnosti, a pripravené na ďalší rozvoj v oblasti 5G.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 6,8-palcový Full HD+ displej, Snapdragon 765G, 8 GB RAM, 128 GB úložisko a štvorica zadných fotoaparátov s hlavným 64 Mpix snímačom. Novinkou je funkcia ZEISS Cinema, ktorá umožní zachytiť a editovať videá zhotovené v zhoršených svetelných podmienkach. Doplnené  budú zvukom OZO Audio. 

Nokia 5.3 ponúka 6,55'' displej, Snapdragon 665 a štyri zadné fotoaparáty, medzi ktorými nechýba širokouhlý objektív ani fotoaparát na snímanie makro záberov. Tešiť sa vraj môžeme na dvojdňovú výdrž batérie na jedno nabitie. 

Nokia 1.3 patrí medzi najlacnejšie a najslabšie vybavené smartfóny určené nenáročným používateľom. Android 10 beží v špeciálnej Go edícii. Výrobca spomína dobre čitateľný HD+ displej, novú aplikáciu Camera Go, podporu umelej inteligencie pre lepšie snímky v zhoršených svetelných podmienkach aj aktualizáciu na pripravovaný Android 11 Go Edition. 

Poslednou novinkou nie je hardvér, ale služba HMD Connect Global Data Roaming. Dátová SIM karta má umožniť jednoduchšie pripojenie k potrebným službám a spoplatniť len to, čo je vyžadované zákazníkom. 

Aplikácia HMD Connect ponúkne kontrolu nad dátovým plánom, možnosť okamžitého navýšenia limitu a automaticky zaisťuje bezpečné pripojenie. Služba HMD Connect bude dostupná v režime beta testovania na stránkach HMDConnect.com.

HMD Connect Global Data Roaming Service je v súčasnosti dostupné vo vyše 120 krajinách, nechýba ani Slovensko. Firma bude spoločne s partnerom Greenwave System a lokálnymi operátormi rozširovať pokrytie v ďalších sieťach a krajinách.

O dostupnosti a cenách nových telefónov na slovenskom trhu bude Nokia informovať postupne.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu