HMD Global uviedlo nádielku smartfónov série Nokia X, Nokia G a Nokia C

Nokia X20, Nokia X10, Nokia G20, Nokia G10, Nokia C20 a Nokia C10 majú podľa výrobcu začať novú kapitolu telefónov značky Nokia v troch odlišných cenových kategóriách.

Séria X ponúkne kvalitne spracované telefóny s množstvom pokročilých funkcií, rad G chce zaujať elegantným dizajnom, dlhou výdržou na jedno nabitie a dostupnou cenou, a v sérii C nájdete modely so základnou výbavou  pre nenáročných zákazníkov, ktoré môžu byť vstupnou bránou do sveta smartfónov. Výrobca u všetkých dal prísľub poskytovať vždy najnovší softvér. 

Na pomyselnom vrchole nového portfólia sedí dvojica Nokia X20 a Nokia X10. Oba modely spája nový čipset Snapdragon 480 5G, 6,67'' displej s Full HD+ rozlíšením, až 128 GB úložisko, batéria so 4470 mAh kapacitou a fotoaparáty s optikou Zeiss. V prípade Nokia X20 výrobca zvolil 64 Mpix hlavný snímač, pri Nokii X10 48 Mpix.  Vyšší model sa pýši až 8 GB operačnou pamäťou, pri Nokii X10 je maximom 6 GB RAM. 

Firma pri tejto sérii garantuje nielen tri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií, ale aj tri roky hlavných systémových updatov. Po rozbalení v nich pobeží Android 11 s rozhraním Android One. 

Novinky radu X ponúknu predĺženú trojročnú záruku a 100 % kompostovateľný kryt v balení, ktorý ochráni telefón pri páde a zároveň je šetrný voči životnému prostrediu. HMD Global nasadlo na ekologickú vlnu aj odstránením nabíjačiek a slúchadiel z balenia. 

Séria G má predstavovať rovnováhu medzi výkonom na každodenné používanie a dostupnou cenou. Pre obe novinky má platiť až trojdňová výdrž batérie na jedno nabitie, čo je doposiaľ najdlhšia výdrž v portfóliu smartfónov fínskeho výrobcu. Nokia G20 se dočká troch rokov pravidelných bezpečnostných záplat a dvojročnej podpory pre hlavné systémové aktualizácie. 

Obidva smartfóny dostali 6,5'' displej s HD+ rozlíšením, 5050 mAh batériu, triple slot na dve nanoSIM a jednu microSD kartu, čipset od MediaTeku a konštrukciu odolnú voči jemnému ošplechnutiu vodou. Nokia G20 ponúkne 48 Mpix hlavný fotoaparát, 4 GB RAM a až 128 GB úložisko. Nokia G10 si bude musieť vystačiť s 13 Mpix zadným fotoaparátom, pamäťové verzie budú v kombinácii 3 GB + 32 GB a 4 GB + 64 GB.

Nové modely Nokia C20 a Nokia C10 spája operačný systém Android 11 v Go edícii, 6,5-palcový HD+ displej, 5 Mpix fotoaparáty, 3000 mAh batéria, triple slot a štvrťročné aktualizácie zabezpečenia počas dvoch rokov. 

Dostupnosť, odporúčanú cenu a farebné verzie dostupné na slovenskom trhu sa dozvieme neskôr. Pre každú novinku postupne pripravíme samostatné základné info. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu