Hlasový Google asistent je na Samsungoch dostupný, aj keď máte telefón v slovenčine

Povedať hlasovému asistentovi, aby nastavil budík na siedmu ráno môžete aj vtedy, keď máte menu telefónu v slovenčine. Aj zobrazené návrhy na displeji sú už dokonca v slovenčine. Hlavná komunikácia však stále prebieha iba v angličtine alebo inom podporovanom jazyku.

Čitateľ Anton zjistil, že na svojom Samsungu Galaxy S10e vyvolá hlasového asitenta aj v prípade, že má telefón v slovenčine. Donedávna bol Google asistent dostupný iba pri anglickej lokalizácii, prípadne keď ste mali telefon v jazyku, ktorým asistent rozpráva. 

To slovenčina stále nie je, ale kto chce využívať výhody hlasového asistenta Googlu, nemusí už prepínať telefón do iného jazyka, môže ostať pri slovenčine. Na aktiváciu asistenta však telefón budete musieť do angličtiny prepnúť aspoň raz, pri návrate na slovenský jazyk, ako hlavný jazyk telefónu, ale možnosť vyvolať asistenta dlhým podržaním domáceho tlačidla ostane. 

Podľa našich skúseností je táto možnosť dostupná na zariadeniach Samsungu, na Honore nefunguje. Tam sa stále podržaním domáceho tlačidla aktivuje iba obrazovka Google Now. Budeme radi, ak sa v diskusii pod článkom podelíte o svoje skúsenosti s inými značkami. 

Hlasového asistenta môžete využiť na všetko možné, na vytočenie telefónneho čísla, nastavenie časovača, keď si varíte vajíčka a dokonca vám aj zaspieva, keď ho o to požiadate. 

Podržaním domáceho tlačidla a vyslovením Ok Google, good morning, môžete vytvoriť jednu z opakovaných činností (Routine). Každé ráno vám asistent povie, aké bude počasie, dozviete sa najnovšie správy a pustí vám nastavené podcasty. Používateľ, ktorý má aspoň základné jazykové znalosti v niektorom z podporovaných jazykov, môže asistenta využiť na množstvo úloh. Tí ostatní si aspoň môžu precvičiť jazyk a naučiť sa lepšiu výslovnosť. 

Za čitateľský tip ďakujeme Antonovi. Má doma Google Home mini a teraz funguje paralelne s telefónom. 

Diskusia k článku:

Profile picture for user Smajlík

Dávid Jakubov27.05.2020 - 14:03 Trvalý odkaz

Ja mám Motorolu Moto G5 a taktiež môžem používať Google Asistenta bez potreby meniť jazyk na anglický, mám slovenčinu a riadne funguje, aj na OK, Google :)

Martin Cimbala27.05.2020 - 19:20 Trvalý odkaz

Ja mám honor 7a a tiež mi to funguje aj v slovenčine.

Tomas27.05.2020 - 19:24 Trvalý odkaz

Asistent funguje, tak ako sa pise, ale "Ok, Google" sa pri Slovenčine nedá aktivovať.
Note10+

Profile picture for user Anfeket

Branislav Farkaš27.05.2020 - 19:27 Trvalý odkaz

Funguje aj na Honor Play. Išiel som na internet pozrieť či to ide aj ostatným. Len mi nejde ho nastaviť.

Celá diskusia 21 príspevkov