Hľadáme výhodný mobil roka 2019

Aj tento rok hľadáme tie najlepšie telefóny a zariadenia z mobilného sveta za uplynulý rok. Po špičkových a rozumných mobiloch sa dnes pozrieme aj na kandidátov z kategórie Výhodný mobil roka.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete navyše pošlete päť centov na dobrú vec.

V ankete Mobil roka powered by O2 hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, inteligentných hodiniekgadgetov a tiež najlepšiu aplikáciu roka.

Chránite si dostatočne svoj mobil? Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phishingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Honor 20

Honor 20 zaujme už na prvý pohľad pútavým dizajnom, ktorému dominujú nielen hravé farby, ale aj 6,26“ IPS LCD panel s drobnou dierou pre selfie fotoaparát s rozlíšením 32 Mpx. Na jeho opačnej strane nájdeme štyri fotoaparáty na čele s hlavným, 48 Mpx snímačom, ktorému sekunduje ultraširokouhlý 16 Mpx snímač, 2 Mpx makrosnímač a 2 Mpx snímač hĺbky. Samotný smartfón poháňa výkonný 7 nm čipset HiSilicon Kirin 980 s 6 GB RAM, ktorý využívajú aj prémiové vlajkové lode značky Honor a Huawei.

Huawei P30 Lite

Kľúčovým ťahákom smartfónu Huawei P30 Lite je nepochybne jeho zostava fotoaparátov na zadnej strane, ktorej súčasťou je v prvom rade 48 Mpx snímač pre zachytenie kvalitnejších a farebnejších fotografií aj v zlých svetelných podmienkach. Hlavnému snímaču sekunduje 8 Mpx snímač s ultraširokouhlým objektívom, ktorý dokáže zachytiť až 120° obraz, zatiaľ čo tretí 2 Mpx snímač hĺbky poslúži pri tvorbe portrétových fotografií s rozmazaným pozadím. Predný fotoaparát s rozlíšením 24 Mpx je ukrytý vo výreze 6,15“ TFT LCD obrazovky. Pod povrchom tohto modelu nájdeme 12 nm čipset HiSilicon Kirin 710 s 4 GB RAM.

Motorola one zoom

Motorola one zoom prezrádza svoje zameranie už názvom, ktorý odkazuje hlavne na 8 Mpx fotoaparát s 3-násobným priblížením a optickou stabilizáciou obrazu. Do štvorice fotoaparátov na zadnej strane však patrí aj 48 Mpx snímač taktiež s optickou stabilizáciou obrazu, 16 Mpx ultraširokouhlý snímač a 5 Mpx hĺbkový snímač. Na prednej strane nájdeme 25 Mpx selfie fotoaparát, ktorý je vďaka výrezu súčasťou 6,39“ Super AMOLED obrazovky, pod ktorú Motorola integrovala snímač odtlačkov prstov. Smartfón napokon poháňa 11-nm čipset Qualcomm Snapdragon 675, o ktorý sa spolu s 4 GB RAM môže oprieť takmer celkom čistý operačný systém Android.

Nokia 7.2

Nokia 7.2 sa zameriava na kreativitu, čomu zodpovedá kruhový modul fotoaparátov na zadnej strane, v ktorom nájdeme hlavný snímač s rozlíšením 48 Mpx, ako aj 8 Mpx ultraširokouhlý snímač a hĺbkový snímač s rozlíšením 5 Mpx. Na prednej strane, ktorej dominuje 6,3“ IPS LCD displej s podporou technológie HDR10 a funkciou Always-on, nájdeme aj selfie fotoaparát s rozlíšením 20 Mpx. Nokia tentokrát stavila na 14 nm čipset Qualcomm Snapdragon 660 so  4 alebo 6 GB RAM, na ktorom beží celkom čistý a pravidelne aktualizovaný Android One. 

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 stavia na základoch vlajkových lodí z rodiny Galaxy, čomu odpovedá aj 6,4“ Super AMOLED Infinity-U displej s integrovaným snímačom odtlačkov prstov. Do displeja len drobným výrezom zasahuje 25 Mpx selfie fotoaparát, zatiaľ čo na zadnej strane nájdeme 25 Mpx hlavný snímač doplnený o 8 Mpx ultraširokouhlý snímač (123 °) a 5 Mpx snímač hĺbky. Pod povrchom tohto modelu nájdeme 10 nm čipset Exynos 9610, ktorému sekunduje 4 GB RAM.

Sony Xperia 10 Plus

Sony Xperia 10 Plus vyčnieva zo strednej triedy smartfónov vďaka nezvyčajnému, no v mnohých smeroch praktickému 6,5“ displeju s pomerom strán 21:9, ktorý je ako stvorený na sledovanie filmov, ale aj na súbežné využívanie viacerých aplikácií pri vertikálnom otočení smartfónu. Vo filmovom pomere dokáže nahrávať video aj zadná dvojica fotoaparátov, ktorú tvorí hlavný snímač s rozlíšením 12 Mpx a teleobjektív s rozlíšením 8 Mpx. Na selfie fotografie v tomto prípade poslúži fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx. Tento kandidát napokon stavia na 4 GB RAM a 14 nm čipsete Qualcomm Snapdragon 636.

TCL Plex

TCL Plex je na našom trhu novinkou, ktorá zaujme v prvom rade svojim 6,53“ LCD displejom s Full HD+ rozlíšením a farebnou presnosťou na úrovni Delta E  1. Súčasťou priestrannej obrazovky je drobná dierka pre 24 Mpx selfie fotoaparát, zatiaľ čo na zadnej strane nájdeme až tri fotoaparáty. Konkrétne ide o hlavný senzor s rozlíšením 48 Mpx, ktorý dopĺňa 16 Mpx ultraširokouhlý senzor so 123° záberom a 2 Mpx senzor, ktorý sa stará hlavne o zvýšenie jasu a kvality ostrenia v zlých svetelných podmienkach. V jeho útrobách pracuje 11 nm čipset Qualcomm Snapdragon 675, ktorému sekunduje 6 GB pamäte RAM.

Xiaomi Mi 9T

Špecialitou smartfónu Xiaomi Mi 9T je nepochybne jeho výsuvný selfie fotoaparát s rozlíšením 20 Mpx. Vďaka tomuto mechanizmu nenarúša AMOLED obrazovku s uhlopriečkou 6,39“ žiaden výrez, pričom pod ňu výrobca ukryl aj snímač odtlačkov prstov. Zadná strana s pútavou textúrou hostí zostavu troch fotoaparátov, v ktorej dominuje 48 Mpx snímač doplnený o 8 Mpx teleobjektív a 13 Mpx snímač s ultraširokouhlým objektívom. Po prvýkrát v tejto kategórii sa pri tomto modeli objavuje aj 8 nm čipset Qualcomm Snapdragon 730, ktorý ponúka systému Android 10 operačnú pamäť s kapacitou 6 GB.

Pomoc najslabším

Za každý váš hlas v ankete Mobil roka 2019 powered by O2 prispejeme piatimi centmi občianskemu združeniu Neónka, ktoré pomáha ťažko chorým pacientom v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Keď vás bude desaťtisíc, tak chorým deťom spríjemnia pobyt v nemocnici pomôcky v hodnote 500 eur, pri dvadsaťtisíc hlasoch nakúpime veci za 1000 eur. Čím viac vás bude, tým lepšie.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o 10 atraktívnych cien.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu