Hľadáme špičkový mobil roka 2020

Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2020? Môžete to rýchlo napraviť a zároveň vyhrať hodnotné ceny. Dnes si predstavíme kategóriu Špičkový mobil roka.

Anketa Mobil roka je tu s nami už 14. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Ocenenie špičkový mobil roka za minulý rok získal smartfón Apple iPhone 11 Pro Max. Apple nechýba ani tento rok, rovnako ako ďalší kvalitní výrobcovia smartfónov ASUS, Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony a Xiaomi. Aj MOBILY ROKA chrani ESET Mobile Security.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2020 powered by O2.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete navyše pošlete päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 21. februára 2021.

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o perfektný tablet Lenovo Yoga Smart Tab od O2 či výborné smartfóny Motorola moto G9 power a Xiaomi Mi 10T Lite 5G. Vyhrať však môžete aj párty reproduktor JBL Xtreme 3, robotický vysávač iRobot Roomba Combo či ochranu proti vírusom od ESETu. 

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2020 powered by O2 v kategórii Špičkový Mobil roka 2020:

Apple iPhone 12 Pro Max

Spoločnosť Apple sa triumfálne vrátila so svojim vydareným hranatým dizajnom, ktorý debutoval ešte pri iPhone 4 a bol mimochodom zastúpený aj v prvom ročníku ankety Mobil roka. Po stránke fotoaparátu ponúka iPhone 12 Pro Max tri snímače doplnené o priekopnícky senzor LiDAR, ktorý lepšie sníma priestor a ktorý sa využíva vo vozidlách s autonómnym riadením.

Hlavnými novinkami oproti predchádzajúcim modelom je však podpora pre nabíjanie MagSafe a podpora 5G siete, ktorú vo vybraných lokalitách využijete už aj na Slovensku.

Asus ROG Phone 3

Na trhu pravdepodobne neexistuje lepšie herné smartfónové delo ako posledná novinka od Asusu. Pre profesionálnych hráčov je hlavným plusom 6,59″ Full HD+ AMOLED displej s obnovovacou frekvenciou až 144 Hz a odozvou iba 1 ms. V momentoch, kedy pri online hrách záleží na každej sekunde, je takýto displej komparatívnou výhodou voči súperom, ktorá zároveň môže rozhodnúť o vašej výhre.

Aby ASUS ROG Phone 3 „nezhasol“ po pár hodinách, vo vnútri je zabudovaná 6 000 mAh batéria, ktorú viete rýchlo nabiť pomocou podpory 30 W nabíjania.

Huawei Mate 40 Pro

Čínsky gigant so svojou poslednou vlajkovou loďou zaujme už na prvý pohľad, a to 6,76″ Horizon Display always-on obrazovkou s výrazným 88° zahnutím po oboch stranách. Hanbiť sa však nemusia ani zadné snímače fotoaparátov, ktoré sú hneď tri – 50 Mpix, 20 Mpix a 12 Mpix.

Nechýbajú im doplnkové funkcie ako 50-násobný digitálny zoom s asistenciou optickej stabilizácie obrazu. Smartfón je ideálny pre influencerov, ktorým nie je ľahostajný dizajn a hlavne kvalita výstupov. To je Huawei Mate 40 Pro.

Motorola Razr 5G

Keď Motorola po prvýkrát oznámila smartfón Motorola razr v roku 2019, išlo o sci-fi. Minulý rok sme sa dočkali vynovenej, lacnejšej a hlavne lepšej Motoroly razr 5G. Ako už názov naznačuje, novinka dostala podporu pre 5G sieť. Motorola zároveň neprestáva ohurovať ohýbateľným Flex View OLED displejom s uhlopriečkou 6,2″.

Oproti predchádzajúcemu modelu sa Motorola Razr 5G pýši 2 800 mAh batériou s Turbo Power nabíjaním a Qualcomm Snapdragon 765 procesorom. Nechýba priestor na nanoSIM kartu.

OnePlus 8 Pro

Čínsky výrobca OnePlus si ide svojou cestou, no ukazuje, že má jednoznačne čo ponúknuť, a to aj pri novinke OnePlus 8 Pro. Či už ide o 4 510 mAh batériu s podporou 30 W Warp Charge nabíjania, ktoré vám dobije smartfón z 0 na 100 % za menej než hodinu, či perfektný a hlavne intuitívny operačný systém OxygenOS, ktorý je nadstavbou Androidu.

Ten ponúka rôzne vychytávky, medzi ktoré napríklad patrí Zen Mode, ktorý vám pomôže zrelaxovať od upozornení na smartfóne. O obrazové orgie sa postará 6,78″ Fluid AMOLED displej s QHD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

Samsung Galaxy Z Fold2

Asi neexistuje na trhu smartfón, s ktorým by ste mohli ohurovať známych tak, ako sa to dá s najnovším Samsungom Galaxy Z Fold 2. Veľký 7,6″ rozkladací displej ponúka viacero výhod ako napríklad možnosť pracovať s viacerými oknami súčasne podobne ako na obrazovke PC.

Takýto displej oceníte aj pri čítaní článkov v režime, ktorý pripomína tablet a ktorý je oveľa pohodlnejší, než keby ste mali čítať text iba z obrazovky malého smartfónu. Vynikajúce konštrukčné vlastnosti zároveň dopĺňa variabilita použitia jednotlivých displejov.

Sony Xperia 1 II

Kým všetci odstraňujú 3,5 mm či microSD porty, v spoločnosti Sony myslia aj na zákazníkov a tieto obľúbené funkcie dopĺňajú. Zároveň k nim pridávajú špičkové fotoaparáty s optikou Zeiss, ktorá je v tejto brandži špičkou. Kým ostatní výrobcovia sa predbiehajú v počte megapixelov, Sony ponúka tri 12 Mpx snímače s funkciami z CSC fotoaparátov, ktoré žiaden iný smartfón na trhu nemá.

Výsledkom sú fotky, za ktoré sa nemusia hanbiť ani profesionálni fotografi. Xperia 1 II je zároveň prvým smartfónom s podporou 360 Real Audio, novým audio formátom od Sony.

Xiaomi Mi 10 5G

Prémiový smartfón od Xiaomi ponúka jeden z najlepších snímačov odtlačkov prstu, ktorý je priamo zabudovaný do displeja a prekonáva konkurenciu svojou rýchlosťou a spoľahlivosťou. Devízou Xiaomi Mi 10 5G je tiež operačný systém Android 10 s nadstavbou MIUI 11, ktorá ponúka funkcie ako Aktívny displej s množstvom rôznych vizuálov a nastavení.

Majitelia tohto smartfónu tiež môžu využívať funkciu univerzálneho ovládača, ktorá funguje vďaka technológii infračerveného svetla a aplikácie MiRemote. Poteší aj 108 Mpx hlavný fotoaparát.

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2020 powered by O2 sa oplatí. Za každý hlas pošleme, rovnako ako minulý rok, peknému banskobystrickému projektu Neónka päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu