Hľadáme rozumný mobil roka 2021

Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2021? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme kategóriu Rozumný mobil.

Mobil roka je tu s nami už 15. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2021 powered by O2.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Ocenenie rozumný mobil roka za minulý rok získal Samsung Galaxy S20 FE. O tom, kto vyhrá tento rok, rozhodnete vy, svojim hlasovaním. Vyberať môžete z kvalitných smartfónov rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Honor, Huawei, Motorola, OnePlus, Oppo, Samsung, Sony Xperia či Xiaomi. Aj MOBILY ROKA chráni ESET Mobile Security.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 3. marca 2022.

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o perfektné smart hodinky značky Samsung a Garmin,  výborné smartfóny Motorola moto g200 5G, Huawei P50 Pro a Xiaomi Redmi Note 11. Vyhrať však môžete aj čističku vzduchu Roger od Stadler Form, robotický vysávač iRobot Roomba j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu. 

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2021 powered by O2 v kategórii  Rozumný mobil:

Honor 50 5G

Vlajková loď spoločnosti Honor má niekoľko tromfov v rukáve. Medzi tie najdôležitejšie patria 108 MPx hlavný fotoaparát, ďalej rýchle 66 W nabíjanie spolu s nabíjačkou v balení, podpora 5G sietí a unikátny dizajn. V skutočnosti sú na zadnej strane smartfónu až štyri fotoaparáty: 108 Mpix hlavný fotoaparát, 8 Mpix širokouhlý fotoaparát, 2 Mpix makro a 2 Mpix hĺbkový fotoaparát. 

Pri natáčaní videa sa dá efektne využiť režim viacnásobného multi-obrazu. Honor 50 má pomerne tenké okraje okolo displeja (1,31 mm) a displej je na dlhších stranách výrazne zakrivený. Vo výbave nájdeme procesor Qualcomm Snapdragon 778G 5G a grafickú kartu GPU Turbo X, ktorá znižuje spotrebu energie. Batéria ponúka kapacitu 4300 mAh.

Huawei nova 9

Huawei nova 9 v sebe kombinuje všetky kľúčové vlastnosti, vďaka ktorým si tento výrobca získal milióny fanúšikov na celom svete – štýlový a moderný dizajn, veľký kvalitný displej, hlavný fotoaparát s najpokročilejšími technológiami na trhu a výbornú výdrž batérie s bleskovým nabíjaním. 

Telefón príjemne prekvapí nízkou hmotnosťou iba 175 gramov, čo je vzhľadom na jeho veľkosť a 6,57-palcový OLED displej skutočne málo. Huawei nova 9 má vo výbave všestrannú konfiguráciu fotoaparátov. Najväčšiu pozornosť púta jeho hlavný 50 Mpx fotoaparát, ktorý využíva Ultra Vision technológiu.

Motorola Moto G200 5G

Ide o jeden z cenovo najdostupnejších smartfónov na trhu s mobilnou platformou Snapdragon 888+ 5G. Navrhnutý je pre tých, ktorí chcú výkon na úrovni vlajkovej lode a rýchlosti 5G bez toho, aby museli platiť vysokú cenu. Telefón je vybavený jedným z najrýchlejších čipsetov na trhu, vďaka ktorému môžete hrať hry vylepšené o AI. 

Hlavný fotoaparát má 108 Mpx, ďalej je tu ultraširokouhlý objektív a objektív Macro Vision. Hĺbkový senzor zase spolupracuje s hlavným fotoaparátom na automatickom rozmazaní pozadia. Následne sa môžete vrátiť späť a upraviť úroveň intenzity po nasnímaní otočením nahor alebo nadol.

OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord 2 5G prinavrátil myšlienku spoločnosti prinášať výkonné a atraktívne vybavené smartfóny za dostupnú cenu. Používateľský zážitok je na úrovni vlajkových lodí série OnePlus 9. Samozrejme za cenu určitých kompromisov vo výbave a dizajne.  Jednou z hlavných výhod smartfónu je kvalitný 50 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, ktorý počas dňa fotí detailné fotografie. 

Telefón prináša 6,43-palcový plochý Fluid AMOLED displej s rozlíšenie FullHD+ a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Podporuje rýchle 65 W nabíjanie, ktoré celkom vybitému zariadeniu dodá dostatok energie v priebehu pár minút. 

Oppo Reno5 5G

Oppo Reno 5 5G a jeho debut na slovenskom trhu vyšiel na výbornú. Zaujme pekným spracovaním zadnej steny, ktorá je z jemne zdrsneného plastu, ktorý dokáže odolať odtlačkom a nečistotám. Telefón váži iba 174 gramov a disponuje 6,4-palcovým AMOLED displejom s Full HD+ rozlíšením a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. 

Vnútro poháňa čipset Snapdragon 765G spolu s 8 GB operačnou pamäťou RAM, ktorú je možné virtuálne rozšíriť o ďalšie 3 GB. Výrobca stavil na štvoricu fotoaparátov. Hlavný 64 Mpx a širokouhlý 8 Mpx dopĺňa dvojica 2 Mpix makro a bokeh fotoaparátov.

Samsung Galaxy A52s 5G

Smartfón ktorý ponúka 6,5-palcový Super AMOLED displej s Full HD+. V malom otvore je umiestnená predná 32 Mpx kamera s nahrávaním Full HD videí. Nad operačným systémom Android 11 beží používateľská nadstavba One UI 3.1.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 778G s grafikou Adreno 642L, takže nie je problém ani pri hraní graficky náročných hier. Štvorica zadných fotoaparátov sa skladá z hlavného 64-megapixelového, ktorému nechýba optická stabilizácia obrazu, 12-megapixelového širokouhlého a dvoch 5 Mpx snímačov. Jeden poslúži na makro zábery, druhý na rozostrovanie pozadia. Videá zhotovíte aj v 4K rozlíšením rýchlosťou 30 snímok za sekundu.

Sony Xperia 10 III 5G

Sony Xperia 10 III 5G ponúka odolnú konštrukciu s certifikáciou IP68, nízku hmotnosť 169 gramov a kompaktné rozmery so šírkou len 68 milimetrov. Šesťpalcová uhlopriečka OLED obrazovky bez výrezu s pomerom strán 21:9 podporuje Full HD+. Výkon zabezpečuje čipset Snapdragon 690 s podporou 5G sietí, 6 GB kapacita operačnej pamäte a 128 GB úložisko.  

V smartfóne beží operačný systém Android 11. Batéria má 4500 mAh, pričom nechýba podpora rýchleho 30 W nabíjania. Súčasťou balenia je adaptér pre rýchle nabíjanie. Fotoaparát s tromi objektívmi (širokouhlý 8 Mpix, štandardný 12 Mpix a 8 Mpix teleobjektív), umožňuje  zhotovovať širokú škálu snímok – od rozsiahlych krajín až po expresívne portréty. 

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T dostal 6,67-palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou, ktorý chráni odolné sklíčko Gorilla Glass Victus. Smartfón poháňa čispet Dimensity 1200. Vnútorné 128 GB úložisko je párované s 8 GB operačnou pamäťou. Nad operačným systémom Android 11 beží používateľská nadstavba MIUI 12.5. 

Smartfón má garantované tri roky hlavných a štyri roky bezpečnostných aktualizácií. Na zadnej strane sa nachádza trojica fotoaparátov.  Hlavný 108-megapixelový disponuje optickou stabilizáciou obrazu, 8 Mpix širokouhlý fotoaparát a 5 Mpix telemakro objektív s automatickým zaostrovaním, ktorým nasnímate makro snímky zo vzdialenosti 3 - 7 cm. 

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Za každý hlas pošleme, rovnako ako minulý rok, peknému banskobystrickému projektu Neónka päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu