Hľadáme gadget roka 2021

Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2021? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme kategóriu Gadget roka 2021.

Mobil roka je tu s nami už 15. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2021 powered by O2.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Ocenenie špičkový mobil roka za minulý rok získal Apple iPhone 12 Pro Max. O tom, kto vyhrá tento rok, rozhodnete vy, svojim hlasovaním. Vyberať môžete z kvalitných smartfónov rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Xiaomi, OnePlus, Motorola, Huawei, Samsung, Sony ani Google. Aj MOBILY ROKA chráni ESET Mobile Security.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 3. marca 2022.

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o perfektné smart hodinky značky Samsung a Garmin, výborné smartfóny Motorola moto g200 5G, Huawei P50 Pro a Xiaomi Redmi Note 11. Vyhrať však môžete aj čističku vzduchu Roger od Stadler Form, robotický vysávač iRobot Roomba j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu.

 Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2021 powered by O2 v kategórii Gadget roka 2021:

Apple TV 4K 2021
 

Apple minulý rok predstavil druhú generáciu Apple TV 4K. Poháňa ho čipset A12, ktorý ponúkne dostatok výkonu na pekných pár nasledujúcich rokov. Nové diaľkové ovládanie Siri Remote nahradilo nie veľmi vydarené pôvodné ovládanie. Pribudla funkcia kalibrácie obrazu nasmerovaním iPhonu na televízor. Obrazovka sa takto optimalizuje a prinesie v rámci možností ten najlepší obraz.

Nový model aktualizoval zariadenie z roku 2017, bol už najvyšší čas. Ten poháňal čip A10X Fusion, ktorý sa používal v iPadoch Pro 2. generácie. Vďaka zvýšenému výkonu pribudla možnosť sledovania HDR obsahu so snímkovou frekvenciou do 120 Hz - či už zo streamovacích služieb, alebo priamo z iPhone cez AirPlay.

DJI Air 2S
 

DJI Air 2S je špičkový dron s kvalitným 1" 20 Mpx CMOS snímačom, inovovaným asistenčným systémom a s pokročilými programami sledovania subjektov počas automatizovaných letov. Na snímanie fotografií a videa slúži niekoľko režimov. Okrem HDR foto je tu Rozpoznávanie scény, Hyperlight či Smart foto. DJI zvládne nahrávanie videa v rozlíšení 5,4K/30 fps, 4K/60 fps a 1080p/120 fps pomocou štandardu H.264 a H.265 pri 150 Mbps.

Dron má 595 g a po zložení 180 x 97 x 80 mm. Na vrchnej časti sú štyri senzory, ktoré zabránia kolízii s prekážkami. Najnovší systém autopilota, APAS 4.0, sa postará o to, aby sa pri natáčaní dokázal automaticky vyhnúť prekážkam, s ktorými sa stretne a bude okolo nich lietať. Na spodnej časti je pomocné svetlo, pomáha pri štarte a pristávaní v slabom osvetlení.

GoPro HERO10
 

Akčná kamerka priniesla oproti starším generáciám množstvo vylepšení. Vpredu sa nachádza 1,4" displej, vzadu nájdete 2,27" dotykový displej. Zásadným rozdielom je úplne nový procesor, ktorý GoPro nemenilo roky, výrobca ho označuje GP2 a má byť podstatne výkonnejší ako GP1. Aj vďaka nemu môžete natáčať video do rozlíšenia 5,3K/60 fps so 100 Mbit/s dátovým tokom. 4K UHD video je možné natáčať so 120 fps.

K videám využijete nový HyperSmooth 4.0 pre maximálnu stabilizáciu aj tých najakčnejších videí. Rozdiel medzi predošlou generáciou má byť markantný, pôvodný HyperSmooth 3.0 zvládal vyrovnávať horizont do 27°, nová verzia vyrovnáva až do 45°. Pri fotografiách si GoPro Hero10 poradí s rozlíšením do 23 Mpx, nechýba možnosť snímania do RAW.

iRobot Roomba j7+
 

IRobot Roomba j7 plus ukazuje, ako má vyzerať dokonalý robotický vysávač súčasnosti. Vďaka umelej inteligencii, integrovanej kamere a navigácie PrecisionVision si poradí aj so psími hovienkami, no nemá problém ani s inými prekážkami. Nezamotá sa vám do káblov od nabíjačiek, predlžovačiek či od reproduktorov.

Zmenou prešla základňová stanica, ktorá je nižšia, zároveň širšia a vďaka tomu sa zmestí aj pod nižšie kusy nábytku. V nej sa iRobot aj nabíja, na maximálnu kapacitu. Z úplného vybitia sa vysávač nabije za 90 minút. Počas prvého spustenia je nutné zmapovať terén vášho bytu alebo domu, aby si systém vytvoril mapu vášho obydlia.

JBL PartyBox 110
 

Reproduktor je určený tým, ktorí si radi vychutnajú výkonný zvuk a radi sa oň podelia s priateľmi. Aby mala zábava tie správne grády, PartyBox je vybavený svetelným LED systémom, ktorý každú pieseň virtualizuje v efektnej farebnej show. Vo vnútri sa nachádzajú dva basové 5,25″ reproduktory a dva 2,25″ výškové meniče. Výstupný výkon je 160 W (RMS) s frekvenčnou charakteristikou 45 až 20 000 Hz.

JBL PartyBox 110 podporuje prehrávanie z viacerých zdrojov. Okrem Bluetooth môžete prehrávať hudbu z USB kľúča, alebo káblovo. K reproduktoru si dokážete pripojiť gitaru a mikrofón. Nechýba ochrana voči striekajúcej vode (IPX4). Integrovaná batéria ponúka 12-hodinovú výdrž.

Lenovo Yoga Tab 13
 

Tablet Lenovo Yoga Tab 13 je určený najmä na zábavu. Má 13" LTPS displej s 2K rozlíšením, jasom do 400 nitov a podporou Dolby Vision HDR. Obnovovacia frekvencia 60 Hz sa postará o plynulý obraz bez sekania. Veľkou vychytávkou tabletu je praktický stojan z nehrdzavejúcej ocele. Je integrovaný do ikonického valca umiestneného na spodnej strane. Môžete ho využiť na držanie v orientácii na šírku, ale aj zavesiť, napr. na háčik.

O dostatok výkonu sa stará Qualcomm Snapdragon 870 s taktom 3,2 GHz spárovaný s 8 GB LPDDR5 RAM. Grafiku si vzal pod palec Qualcomm Adreno 650 GPU. Interné úložisko má kapacitu 256 GB, tam zmestíte naozaj poriadny balík hier. Tablet má štyri reproduktory od JBL, ktorých zvuk vylepšuje technológia Dolby Atmos. Poteší podpora Lenovo Active Pen 2.

Stadler From Roger
 

Smart čistička vzduchu Roger filtruje vírusy, baktérie, prach a alergény vo vašom obydlí. Zachytí až 100 % škodlivých častíc už od veľkosti 0,255 mikrometra. Certifikované filtre zničia až 99,3 % koronavírusov (SARS-CoV-2) a 99,9 % vírusov chrípky A, ktoré ohrozujú zdravie. Čistý vzduch v byte či kancelárií si zaistíte bezstarostným automatickým režimom a ovládaním cez aplikáciu.

Po zapnutí automatického režimu, čistička monitoruje kvalitu ovzdušia a inteligentne prispôsobí svoj výkon aktuálnemu stavu vzduchu. Čím je znečistenie vzduchu vyššie, tým vyšší je výkon. Čistička vďaka rýchlosti čistenia vzduchu (CADR) 465 m3/hod dokáže už za 20 minút vymeniť vzduch v miestnosti veľkej až 66 m2.

Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro
 

Veľkým a hlučným projektorom, z ktorých trčia káble do všetkých strán je koniec. Xiaomi so svojím Mi Smart Projector 2 ukazuje, že sa to dá robiť aj lepšie. Využitie nájde prakticky v akejkoľvek miestnosti, počas letných mesiacov aj na terase, či v záhrade. Poteší vás obrazom v uhlopriečke 60“ až 120“ s FHD rozlíšením a jasom až 1 300 ANSI lúmenov.

Projektor beží na systéme Android TV, vďaka čomu na ňom budete môcť bez problémov spustiť Netflix, YouTube, Voyo a mnoho ďalších aplikácií vrátane tých pre sledovanie televízií a hranie hier. Vo výbave má 10 W stereo reproduktory s podporou Dolby Audio a DTS-HD. Tie sa navyše dajú využiť aj ako externé Bluetooth reproduktory k vášmu smartfónu či tabletu. Nechýba Google Assistant a podpora Google Chromecast.

Pomoc najslabším
Hlasovať v ankete 
Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Za každý hlas pošleme, rovnako ako minulý rok, peknému banskobystrickému projektu Neónka päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1 000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

A keď už budete očami skúmať stránky Mobilroka.sk, nezabudnite si tiež v archíve pozrieť minulé ročníky. Na ich základe si môžete vytvoriť názor, ako sa slovenský trh s mobilnými telefónmi už 15 rokov vyvíja a formuje.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu