Hľadáme aplikáciu roka 2019

Už trinásť rokov hľadáme to najlepšie z mobilného sveta uplynulého roka. Tentoraz sme pridali kategóriu zameranú na softvér.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie. Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny.

Anketu Mobil roka powered by O2, v ktorej hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov, inteligentných hodiniek a gadgetov, odštartujeme novou kategóriou Aplikácia roka 2019.

Aj pri inštalácii aplikácií treba byť obozretný a mobil si chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phishingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

155.sk

Užitočná aplikácia, ktorá by v mobile nemala chýbať. V prípade potreby stlačením ikony tlačidla s červeným slúchadlom po dobu štyroch sekúnd si privoláte pomoc. Odošlete tým dôležité informácie o polohe s využitím núdzových SMS správ a  dátového prenosu pre rýchlu identifikáciu požadovanej pomoci. 

Aplikácia obsahuje návod na poskytnutie prvej pomoci, kontakty na nemocnice a  ďalšie informácie. 

155.sk bezplatne stiahnete v Google Play a App Store

ESET Mobile Security & Antivirus

Bezpečnostný softvér od firmy ESET vám asi nemusíme veľmi predstavovať. Pomôže vám zabezpečiť dáta, ochráni váš telefón pred vírusmi a ďalšími hrozbami ako sú ransomware, adware či phishing. Po stiahnutí aplikácie automaticky získate 30 dní bezplatného skúšania prémiových funkcií. 

ESET Mobile Security & Antivirus stiahnete z Google Play

iMeteo.sk Počasie: Blesky & Radar

S aplikáciou iMeteo budete mať po ruke aktuálne a podrobné informácie o počasí v preferovanej lokalite. Môžete si pozrieť mapu počasia, kalendár predpovede, novinky v počasí z domova i zo sveta a cez webkameru uvidíte vami vybrané mesto v reálnom čase. 

Unikátna služba iRadar zobrazuje stav celkového počasia nad daným územím a vidíte napríklad, kde práve prší, a kde sa blýska. Nechýbajú výstrahy pred búrkami, silným vetrom či výdatným dažďom. Funkcionality sa líšia od toho, či používate bezplatnú alebo prémiovú verziu. 

iMeteo si stiahnete z Google Play a App Store

iRobot HOME

Majitelia robotických vysávačov iRobot s pripojením na Wi-Fi sieť túto aplikáciu zrejme veľmi dobre poznajú. Je užitočným pomocníkom, s ktorým si vedia naplánovať vysávanie na konkrétny deň a hodinu, a dokonca spustiť robota na diaľku. Po príchode z práce tak nájdu byt povysávaný. 

Nové modely Roomba i7, S9+ a mop Brava jet m6 umožňujú cez aplikáciu naplánovať aj vyčistenie len vybranej miestnosti. Po ukončení úlohy vidíte vyčistenú plochu bytu a máte prehľad o histórii vysávania.

Aplikácia iRobot HOME je dostupná v Google Play a App Store

SledovanieTV - sledovanie online televízie

Služba internetovej televízie je určená pre používateľov platenej služby SledovanieTV.sk, ale po registrácii máte prístup k niekoľkým TV kanálom, aby ste si mohli sledovanie televízie cez internet vyskúšať zadarmo.

Pozerať môžete nielen živé vysielanie slovenských aj zahraničných kanálov, ale máte prístup k 7-dňovému archívu a automatickému nahrávaniu obľúbených seriálov. Obsah je vysielaný aj vo Full HD kvalite. Pre príjem televízie je potrebné internetové pripojenie rýchlosťou približne 1,2 Mbps.

SledovanieTV si stiahnete z Google Play a App Store

Stocard - vernostné body

Obľúbená aplikácia slúži na uchovanie všetkých vernostných kariet na jednom mieste. Navyše môžete získať body za odmenu pri používaní. Stačí, keď si načítate čiarový kód svojich vernostných kariet vo svojom telefóne do aplikácie a necháte si ho naskenovať pokladníkom. 

Na jednom mieste máte v digitalizovanej podobe svoje vernostné karty, kupóny, zľavy, letáky a katalógy. 

Stocard je bezplatne k dispozícii v Google Play a App Store

365.bank

Banka v mobile. Tak by sa dala nazvať aplikácia určená klientom banky. Založíte si cez ňu účet, ku ktorému dostanete platobnú kartu, Google Pay, Garmin pay, Fitbit pay, sporenie, odmeňovací program a ďalšie benefity. To všetko zadarmo.

Na pár klikov si viete vybaviť pôžičku a zaujímavou funkciou je "Syslenie" - sporenie, ktoré vás naučí šetriť. Samozrejmosťou sú push notifikácie a prihlasovanie odtlačkom prsta. 

365.bank si stiahnete z Google Play a App Store

Zásielkovňa - Posielajte zásielky pohodlne a lacno

So službou Medzi nami pošlete zásielku v priebehu pár minút na iné výdajné miesto alebo až k dverám domu, a to bez čakania či papierovania. Nepotrebujete vytlačiť štítky pre kuriéra ani stáť v dlhom rade na pošte.

Všetko vybavíte na pár klikov priamo z mobilu. Cena za doručenie zásielky začína už na sume 2,50 eur. V aplikácii vidíte stav zásielky a nechýba archív všetkých balíčkov, ktoré boli v minulosti spárované s vašim účtom. Aplikácia umožňuje aj jednoduché vrátenie zásielky. Stačí zadať len kód, ktorý ste  obdržali od e-shopu.  

Zásielkovňa je dostupná v Google Play a App Store.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže až o 10 atraktívnych cien.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu