Herné služby Xbox a GeForce NOW sú už dostupné v Samsung TV z roku 2021

Obľúbené streamovanie hier priamo do TV cez Game Pass si môžu užívať už aj majitelia starších Samsung TV. Je však nutné vlastniť niektorý z kompatibilných modelov.

Samsung začiatkom leta minulého roku oznámil, že do svojich televízorov pridá cloud streaming od Xboxu. Svoj sľub dodržal a služba napokon dorazila koncom júla. Hrať bez konzoly cez Game Pass ste však mohli iba na kompatibilných modeloch Samsung TV z roku 2022. Na to, ako takéto hranie vyzerá v praxi sme sa pozreli v našej recenzii

Mnohých vtedy zarazilo, že Samsung obľúbený streaming hier nesprístupnil aj na televízoroch z roku 2021, ktoré sa hardvérovo až tak nelíšia. O pár mesiacov však prišlo oznámenie, že Xbox aplikácia príde aj na staršie Samsung TV, hrať bude možné bez konzoly. No a dnes vás môžeme informovať o tom, že aplikácia Xbox je tam už dostupná. Okrem toho Samsung pridal tiež službou GeForce NOW, ktorá umožňuje streamovanie PC hier v 4K rozlíšení. 

Podmienkou je však opäť kompatibilný televízor. Z modelov roku 2021 je nutné vlastniť  QN900A, QN800A, QN700A, QN95A, QN91A, QN90A, QN85A, Q80A, Q77A , Q75A, Q70A, Q67A, Q65A alebo Q60A. Ak niektorý z nich máte, Xbox aplikáciu by ste mali vidieť priamo v Samsung App na vašom TV. 

Aktualizácia: Xbox aplikáciu sme sa snažili vyskúšať na modeli QE55Q60A. V app store sme ju však bohužiaľ nenašli. Po kontakte podpory Samsungu nám bolo povedané, že funkcia je dostupná iba pre TV z roku 2022. Informácie z oficiálnej  tlačovej správy však česká podpora preverí a pošle nám stanovisko. Správu budeme aktualizovať.

zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu